ENERGI

- Tung kontrakt

Alcatel Kabel undertegnet nylig en kontrakt med amerikanske Bonneville Power Administration. Kontrakten har en verdi på cirka 60 millioner kroner og opsjon på rundt syv millioner kroner.

Sjøkabelen veier 57 kg pr. meter og har en diameter på 167 millimeter. – Dette er bokstavelig talt en tung kontrakt – det blir en av de største trelederkraftkablene vi har levert så langt, sier salgssjef Domenico Gerace i Alcatel Kabel.

120 meter ned

Prosjektet er nøkkelferdig og kablene skal legges i området mellom Vancouver (Canada) i nord og Seattle i sør. To 69 kV-kabler, henholdsvis på 8,7 og 3,5 kilometer, skal forbinde Fidalgo substation med Decatur Island via Rosario Strait, og derfra gå via Lopez Sound til Lopez Island.

Den første strekningen omfatter dybder ned til 120 meter med sterk strøm. Fra Decatur Island og ut til Lopez Island derimot er dybden kun 30 meter på det dypeste.

Sterk konkurranse

Alcatel Kabel halte i land kontrakten i sterk konkurranse med Fujikura, BICC General Cables, Furukawa og Sumitomo.

Opsjonen på cirka syv millioner kroner dreier seg om graving med Alcatels Capjet-maskin (Cable and Pipelines Jetting) langs hele traseen.

Prosjektet skal være ferdig innen 1. november 2001 og har allerede startet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.