IKT

Tung jul i Silicon Valley

13. des. 2000 - 07:01

Sammen med andre tunge selskaper som Gateway, Apple Computer og Hewlett-Packard opplever Intel for første gang på mange år at fjerde kvartal ikke redder årets omsetning. Omsetningen for fjerde kvartal vil ventelig ligge på rundt 80 milliarder kroner, det samme som tredje kvartal. Vanligvis øker omsetningen med nesten ti prosent de siste månedene i året.

– PC-industrien har gått over fra å være en industri med jevn, kraftig vekst til periodisk vekst. Den er blitt mer påvirkelig av de øvrige økonomiske kreftene i markedet, sier senior managing director Andrew J. Neff hos finansgiganten Bear, Stearns & Company Inc. i en kommentar til the New York Times.

Markedssvikten har ført til at aksjekursene til Intel har falt med 57 prosent siden august. Også mektige Microsoft føler presset. Fjerde kvartal faller deres omsetning med en drøy milliard kroner i forhold til forventningene, mens aksjekursen faller.

Fallet i markedet har kommet overraskende på de fleste markedsanalytikerne, men flere er optimiskiske: Det velrennomerte analysebyrået International Data Corporation tror på en markedsoppgang på hele 12,2 prosent første halvår 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.