NETTARKIV

TU lærer aldri

leserengasjement

I TU nr. 2/02 finner jeg to svært tankevekkende innlegg: "Julegaver for herr Ingeniør m/ frue" av Marte Holmemo og "Reiser alle nordover" av Magne Maage. Jeg som trodde jeg var alene om slike tanker blant TUs lesere?

Til Marte: Det er bare å beklage! Vi abonnerer på et tidsskrift som fremdeles tror at det bare er menn som er ingeniører. Og det hjelper lite å kjempe. Jeg har "minnet" TU på at det finnes to (2) kjønn og at det finnes ingeniører av begge flere ganger de siste 25 årene - uten at det ser til å hjelpe. Hvis du plukker fram TU nr. 35/01 og 41/01 og tar en kikk på baksidene, vil du finne at ingeniører er menn i svart dress, med svart slips og hvit hjelm. Det er håpløst og vi gir oss ikke!

Til Magne:

Norges ingeniører bor sør for Trøndelag - hvis du har vært i tvil om dette, fikk du sikkert visshet da du leste artikkelen i TU 45/01.

Til TU:

Hvorfor lærer dere aldri? Hvorfor klarer dere ikke å få inn i nøtta at det er svært mange kvinnelige ingeniører som ikke liker å bli å "tryllet" bort i Norges mest framtredende tekniske tidsskrift? Og er dere så dårlige i geografi at dere trodde at Sør-Trøndelag er Norges nordligste fylke?

For en gang skyld hadde det vært gøy å fått et bedre svar enn: "Vi skal forbedre oss."

Kai Asklund, ingeniør, modell 1974

Les mer om: