TU er Årets solstråle

Hedret for å sette solenergi på dagsorden.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg tok imot utnevnelsen Årets solstråle 2016 på Solenergidagen på Ingeniørenes hus i Oslo.
Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg tok imot utnevnelsen Årets solstråle 2016 på Solenergidagen på Ingeniørenes hus i Oslo. Bilde: Oddvar Lind for Norsk solenergiforening
12. mai 2016 - 13:55

Teknisk Ukeblad ble i dag hedret med prisen Årets solstråle 2015 av Norsk solenergiforening.

Prisen gis årlig til en person eller virksomhet i Norge som i forhenværende år har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi. 

Teknisk Ukeblad får prisen for å ha satt solenergi på dagsorden, som igjen påvirker hva politikere og folk flest er opptatt av.

Utnevnelsen skjedde et halvt døgn etter at TU.no ble kåret til Årets nisjenettsted av Mediebedriftenes Landsforening under Nordiske mediedager i Bergen.

Begrunnelse

I sin begrunnelse for tildelingen sa juryen:

«Prisvinneren har på en fremragende måte vært med på å sette solenergi på dagsorden gjennom sin journalistikk. Tidsskriftet har, på nett og papir, skrevet omfattende om teknologiutvikling, utviklingstrekk innen bruk av solenergi både i Norge og internasjonalt, og norske aktørers virksomhet innen solenergi». 

Juryen la også vekt på at TU har vært sterkt delaktig i å sette fokus på norske rammebetingelser for solenergi, som gjennom sin dekning av plusskunde/elsertifikat-problematikken. 

Juryen påpekte også kvalitet på journalistikken er avgjørende for hvorvidt det er positivt eller negativt at media har stor innflytelse på samfunnet. 

- Årets solstråle står for journalistikk som legger vekt på balanse, uavhengighet og fakta, og prisvinnerens formidling rundt solenergi er både etterrettelig og interessant, sa styreleder Mari Lyseid Authen i foreningen. 

Stor inspirasjon

Jan M. Moberg, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad, var svært fornøyd med å få tildelt prisen. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Det er en viktig og særdeles hyggelig pris å få, og en stor inspirasjon for videre arbeid. Prisen bekrefter at vi har dyktige reportere på et felt som er avgjørende for å løse en av verdens store utfordringer, nemlig overgang til mer ren energi, sier Moberg. 

Prisen Årets solstråle har blitt delt ut hvert år siden 2013. I fjor vant Oslo kommune for solenergikampanjen #oslosola, og Oslos støtteordning for solceller. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.