SAMFERDSEL

Tsjekk denne!

Utstyrsnivået i Octavia har også fått et løft. Nå har den automat-girsystemet DSG. Det eneste ved Octavia som ikke har utviklet i seg i samme tempo er faktisk prisen.

De rimeligste versjonene koster under 200.000 kroner, med 191.200.- som lavpunkt. Bilen fås også i en business-versjon til rett under 200.000. Alt de rimeligste modellene må sies å være velutstyrt i forhold til andre i prisklassen.

Standard helt fra bunnen av er klimaanlegg, elektromekanisk servostyring, sentrallås, elektriske vindusheiser foran, elektrisk oppvarmede og justerbare sidespeil, setevarme foran, aktive hodestøtter og seks kollisjonsputer.

Standard er også ESP antiskrens med hydraulisk bremseassistent. Dyrere utgaver har dessuten kjørecomputer, regnsensor, elektriske vinduer bak, og avansert stereoanlegg med åtte høyttalere.

Det vi vet lite om er karosseritekniske detaljer som vektprosent høyfast stål, vristivhet før og nå, og hvordan bilen er bygget for resirkulering. Importørene har ingen fakta foreløpig, og det er vel litt pinlig, Harald A. Møller?

Men utenlandske bilblad som ofte er kritiske på grensen til det grinete, roper høyt av fryd over tsjekkeren. Vi får se på den når den kommer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.