BYGG

Trysils nye storstue

RUVER: Står man på nedsiden av hotellet, virker det ruvende.
RUVER: Står man på nedsiden av hotellet, virker det ruvende.Bilde: BackeGruppen

Et av Norges mest moderne hoteller, som har kostet om lag 500 millioner kroner, ligger perfekt til i forhold til skisenteret i Trysil.

Bare et par hundre meter nedenfor hovedheisen ruver det nye hotellet – med eget innelukket transportbånd til skisystemet.

Prosjektet er det største som Martin M. Bakken AS og BackeGruppen har gjennomført, ifølge bygg.no.Moderne stil

Hotellet er bygget i moderne stil, men med tradisjonelle norske materialer. I hovedbygget er det blant annet naturstein fra Oppdal ved inngangspartiet som er satt sammen stein for stein. Det skal hat tatt tre måneder å gjennomføre dette arbeidet.

Arkitekten til prosjektet har vært Heggelund & Koxvold AS Arkitekter MNAL. Bygget består av vel 35 000 kvadratmeter.Surfeanlegg

Afterskibaren i hotellet har fått navnet ”Sagbruket”. Det er bare å spenne av seg skiene og gå rett i baren etter en dag i bakken.

For øvrig har hotellet blant annet en SPA-avdeling, et badeanlegg med Norges første flowrider surfeanlegg og bowlinghall.Arbeidsplasser

Ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug, er svært fornøyd over at skibygda har fått et nytt hotell.

- For Trysil kommune innebærer hotellet at vi får flere helårs arbeidsplasser, og for reiselivsnæringen i kommunen representerer det et viktig tilskudd. Det gjør Trysil til et mer interessant reisemål både sommer og vinter, sier Norderhaug til bygg.no.Flere turister

Trysil-ordføreren regner med at kommunen vil øke antall besøkende til over en million i løpet av en sesong på grunn av det nye hotellet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.