BYGG

Trysils nye storstue

Truls Tunmo
17. des. 2008 - 09:03

Et av Norges mest moderne hoteller, som har kostet om lag 500 millioner kroner, ligger perfekt til i forhold til skisenteret i Trysil.

Bare et par hundre meter nedenfor hovedheisen ruver det nye hotellet – med eget innelukket transportbånd til skisystemet.

Prosjektet er det største som Martin M. Bakken AS og BackeGruppen har gjennomført, ifølge bygg.no.



Moderne stil

Hotellet er bygget i moderne stil, men med tradisjonelle norske materialer. I hovedbygget er det blant annet naturstein fra Oppdal ved inngangspartiet som er satt sammen stein for stein. Det skal hat tatt tre måneder å gjennomføre dette arbeidet.

Arkitekten til prosjektet har vært Heggelund & Koxvold AS Arkitekter MNAL. Bygget består av vel 35 000 kvadratmeter.



Surfeanlegg

Afterskibaren i hotellet har fått navnet ”Sagbruket”. Det er bare å spenne av seg skiene og gå rett i baren etter en dag i bakken.

For øvrig har hotellet blant annet en SPA-avdeling, et badeanlegg med Norges første flowrider surfeanlegg og bowlinghall.



Arbeidsplasser

Ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug, er svært fornøyd over at skibygda har fått et nytt hotell.

- For Trysil kommune innebærer hotellet at vi får flere helårs arbeidsplasser, og for reiselivsnæringen i kommunen representerer det et viktig tilskudd. Det gjør Trysil til et mer interessant reisemål både sommer og vinter, sier Norderhaug til bygg.no.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Flere turister

Trysil-ordføreren regner med at kommunen vil øke antall besøkende til over en million i løpet av en sesong på grunn av det nye hotellet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.