IKT

Trykker Google til sitt bryst

Espen Leirset
2. des. 2005 - 15:35

– Google er ett av verdens kuleste selskap, sier en entusiastisk fylkesordfører Tore O. Sandvik til Teknisk Ukeblad.

Nå vil han bruke selskapet for alt det er verdt for å bygge opp Trondheim som attraktiv for dataspesialister og høyteknologibedrifter.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik kalte inn Google til møte straks han ble kjent med Teknisk Ukeblads artikkel om at Google satser tungt i trønderbyen.Lokker utlendinger

– Googles etablering i Trondheim setter byen på kartet. Det er en prioritert oppgave for oss å legge til rette for gode rammevilkår for slike bedrifter, sier Sandvik til Teknisk Ukeblad.

Han har også vært i møte med Fasts utvikler i byen, og har planlagt å møte den større utviklingsavdelingen til Yahoo.

Men hvordan kan politikerne gjøre det mer attraktivt for selskaper av Googles kaliber å komme til Trondheim?

– Ved å gjøre Trondheim enda mer attraktiv å bo i! Vi vil ha både småbyens sjarm og være en del av det globale og tilby gode kulturopplevelser. Vi ønsker oss arbeidstagere fra hele verden. Google bryr seg ikke om landegrenser når de ansetter folk, poengterer fylkesordføreren.

– I tillegg må vi fortsette å tiltrekke oss studenter. Vi ønsker å slå sammen de to store campusene i byen til et mer slagkraftig universitetsområde. Dette vil fremme tverrfaglighet, mener Sandvik.«Plug and Play»

Sør-Trøndelag jobber nå med et program for å flagge inn høyteknologibedrifter.

Programmet kalles «Trondheim Plug and Play», og går ut på at arbeidstagere som vil flytte til byen får barnehageplass, skoleplass og tilrettelagt infrastruktur. Dette gjelder også for bedriftene, som skal møte en by som tar imot dem med åpne armer med et minimum av byråkrati under etableringen.

Inspirasjonen er hentet fra København, hvor programmet «Copenhagen Capacity» flagger hjem 40-50 bedrifter hvert år, ifølge Sandvik.Google positiv

Utviklingssjef Knut Magne Risvik i Googles trondheimsavdeling er nå i full gang med nyansettelser.

Om lag halvparten av de nye utviklerne kommer fra Trondheim, mens resten er fra utlandet eller resten av landet. Han vil imidlertid ikke tallfeste hvor mange ansettelser som er foretatt. Han synes møtet med fylkesordføreren var svært nyttig.

– Fylkeskommunen var veldig positive, nytenkende og entusiastisk, sier Risvik til Teknisk Ukeblad. Plug and Play-programmet synes han høres svært lovende ut, og han har tro på at det kan bidra til å gjøre det lettere å få folk til å flytte til bartebyen.

– Det er viktig for oss at Trondheim er en trivelig by å bo i. Det gjør det lettere å rekruttere de beste folkene hit, påpeker Risvik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.