ARBEIDSLIV

Trygghet i felles miljøGründeren slipper unna de vanlige administrative oppgavene som andre med fordel kan ta. Han får tid til det som virkelig teller: Å utvikle bedriftens produkt og marked.

Et felles miljø hjelper. Andre har vært i samme situasjon og kan gi gode råd. I løpet av 15 år i Teknostallen i Trondheim er bare én konkurs åpnet!

Det hender ideen ikke fører til en levedyktig bedrift. Ikke minst da er det viktig at gründeren får hjelp til å avslutte på en mer verdig måte enn ved å gå konkurs. Fremdeles er det slik at hus og hjem ofte må settes i pant for å starte en bedrift, og en konkurs har som regel tøffe konsekvenser for den som blir rammet - både økonomisk og personlig.

Prosessen fra idé til levedyktig bedrift er variabel og ofte vanskelig. En gründer skal helst gjøre alt på en gang. Tiden blir kostbar og den skal brukes riktig.Viktigste oppgaver er utvikling av produkt og marked.

Mange gründere har måttet gi opp i løpet av de årene Teknostallen har vært i drift. Gründervirksomhet er ofte et spørsmål om å prøve og feile. Felles miljø gir imidlertid trygghet for lettere å lykkes samt trygghet for å avslutte prosessen på en bedre måte hvis ideen viser seg å ikke være levedyktig.

Teknologibuen

Etter 16 år med tilhold i Trikkestallen på Dalsenget flyttet Teknostallen - Trondheim Innovation Centre AS - i september 2002 inn i nye lokaler vegg i vegg.

Teknobyen Innovasjonssenter er starten på utbyggingen av området som kalles Teknobyen. Det får 60.000 m 2 kontor- og lab-arealer når utbyggingen er ferdig om noen år.

Teknobyen vil ligge innenfor det som i Trondheim kalles "Teknologibuen" - området mellom NTNU, Sintef, Universitetssykehuset St. Olavs Hospital og Medisinsk Teknisk Forskningssenter. Gangavstanden er bare fem minutter til alle institusjonene.

Det nye bygget har ca. 60 leietakerbedrifter med fra en til seksti ansatte - totalt ca. 300 personer. I tillegg til godt utbygde fellestjenester ved det administrative hjelpe- og ressursapparatet, finnes tilgang til kompetanse og rådgivning innen nyskaping og innovasjonsprosessen, for eksempel " innovasjonsjus" (patentering, lisensiering, kontraktsstøtte), økonomi/finansiering og prosjektledelse.

Trondheim har flere inkubatorer og mange innovasjonsinitiativer og har et stort potensial for nyskaping. Men byen trenger en overordnet " samkjøring" for best mulig å utnytte de mange gode initiativene innenfor innovasjon og nyskaping. Da vil Trondheim enda bedre kunne tilby trygghet og kompetanse i et felles miljø for de nye gründerne vi trenger i fremtiden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.