IKT

- Trygg løsning

Internett som pådriver

Utviklingen av Internett har vist at forbrukere har et økende behov for sikkerhetsløsninger tilknyttet ulike tjenester på nettet. Markedet har spesielt etterlyst løsninger for sikker identifikasjon knyttet til betaling, og før slike løsninger er på plass tar ikke e-handel skikkelig av.

Digitale signaturer, en standardisert sikkerhetsløsning for e-handel, tilbys nå Telenors kunder på tvers av ulike telekommunikasjonsnett og terminaler. I utgangspunktet vil Telenor lansere digitale signaturer for mobiltelefoner og PC-er, men senere vil sikkerhetsløsningen bli gjort tilgjengelig også for Smartphone og tilknytningsbokser for satellitt- og kabel-TV.

Kodes på SIM-kort

Løsningen fra Telenor legger opp til at den enkelte bruker får sin egen digitale identitet kodet inn på SIM-kortet på mobiltelefonen, PC-en og TV-en. Dette gjør at mellom to og tre millioner abonnenter om kort tid får tilgang til sikker betaling over nettet. De digitale signaturene vil være beskyttet av gode krypteringsmekanismer som vil skille riktige identiteter fra falske.

– Med digitale signaturer presenterer Telenor en løsning som vil legge grunnlaget for trygg handel over nettet. Løsningen vil også gjøre all e-handel mye enklere ved at Internett-brukere skal slippe å måtte forholde seg til et økende antall brukernavn og passord, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.