NYHETER

Trygg ledelse til AF Gruppen i Fosskolltunnelen

AF Gruppen har en ledelse på nesten ni prosent i kampen om kontrakten på oppgradering av Fosskolltunnelen på E18. Det laveste anbudet er på 157,1 millioner kroner.

Bildet viser vestre åpning i Fosskolltunnelen. Mye rart skal skje om ikke AF Gruppen får jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
Bildet viser vestre åpning i Fosskolltunnelen. Mye rart skal skje om ikke AF Gruppen får jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
10. sep. 2015 - 14:32

Hæhre Entreprenør holder andreplassen med et anbud på 171 mill. Det er også gitt anbud av Skanska (176,2 mill.) Implenia (192,2 mill.) og Veidekke (198,5 mill.).

Fosskollen tunnel ligger i Lier kommune mellom Oslo og Drammen. Den består av tre løp, to løp med to felt og et løp med krabbefelt. Hvert av løpene er ikke mer enn 550 meter langt, men trafikken er betydelig. ÅDT ligger over 50 000.

Alt teknisk utstyr i tunnelløpene skal skiftes ut. Føringsveger, trekkerør, jording, kabelstiger, armaturer, kameraer, nødkiosker og kjørefeltsignaler. Det skal også legges nye ledninger gjennom tunnelen. I to-feltsløpene blir det ny vann- og fostsikring som består av veggelementer i betong og hvelv av PE-skum.

Løpet med krabbefeltet tas først. Våren neste år skal det være oppgradert. Da står vestgående to-feltsløp for tur. Før man går løs på det, blir bankettene i det andre to-feltsløpet fjernet.

Profilet i disse løpene er så stort at det blir mulig å markere tre felt i dem når bankettene er borte. Når man også har krabbefeltet til disposisjon, har man to felt i hver retning.

Høsten neste år er vestgående løp oppgradert. Arbeidet i det siste løpet blir fullført på senvinteren eller våren 2017.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.