BYGG

Tryg krever 150 millioner av Jernbaneverket

Et togsett og et snøoverbygg sto i brann ved Hallingskeid. Tryg mener årsaken er arbeid på linjen, og kommer med et skyhøyt regresskrav til Jernbaneverket.
Et togsett og et snøoverbygg sto i brann ved Hallingskeid. Tryg mener årsaken er arbeid på linjen, og kommer med et skyhøyt regresskrav til Jernbaneverket. Bilde: Odd Arne Olderbakk/NRK/Scanpix
19. sep. 2011 - 10:45

Forsikringsselskapet Tryg fremmer et regresskrav på 150 millioner kroner mot Jernbaneverket etter togbrannen på Hallingskeid.

Bakgrunnen er at arbeid på linjen kan ha utløst brannen.

Les også: Sveising kan ha startet brannenDette er norgeshistoriens største regresskrav, melder NRK. Tryg har utbetalt beløpet til NSB for det utbrente toget.

Havarikommisjonen uttaler i sin foreløpige rapport at slipearbeid på toglinjen er en mulig årsak til brannen i juni i år.

– Derfor har vi sendt et regresskrav på 150 millioner kroner til dem vi mener er ansvarlige for brannen, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i Tryg. Forsikringsselskapet mener Jernbaneverket opptrådte uaktsomt.

Les også: Millionskader etter togbrannen på HallingskeidJernbaneverket ønsker ikke å uttale seg om ansvarsfordelingen før de endelige rapportene om ulykken foreligger.

257 personer var om bord i toget som var på vei gjennom det brennende overbygget. Toget ble ødelagt, men ingen av passasjerene kom til skade.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.