IKT

Truet inn statistikken

8. okt. 2001 - 14:44

– Operatørene er svært trege med sin innrapportering. Neste år vil vi true med dagbøter tidligere, og vi vil ikke nøle med å iverksette truslene, sier direktør Willy Jensen. Selv om statistikken kommer i seneste laget, peker Jensen på at den i hvert fall er to måneder tidligere enn i fjor.

Statistikken viser at Telenors markedsandel går ned, men svært sakte. Telenor hadde i år 2000 fremdeles 88,5 prosent av abonnentene og 81,4 prosent av trafikken. For mobiltrafikk har Netcoms markedsandel stabilisert seg på 36–37 prosent.

Fra 1. november innføres nummerportabilitet for mobiltelefoner. Dette vil kunne forrykke forholdet mellom de to, samt bringe flere konkurrenter på banen.

Statistikken foreligger både i papirversjon og internettversjon.

Det nye i år er at nettversjonen inneholder regneark som betyr at brukerne kan arbeide videre med tallene. En analysedel med femårs prognoser for fastnett og treårs prognoser for mobiltelefoni er også inkludert i år.

– Vi ser generelt at trafikk og kapasitet går oppover. Bruken av internett og SMS utgjør en betydelig økning, sier Jan-Petter Sæther, seniorrådgiver i PT.

Antall mobilabonnement passerte allerede for to år siden fastnett-abonnement. På grunn av flere kanaler pr abonnement var det likevel flere fastnettkanaler. Men i løpet av år 2000 passerte også mobilkanaler antall fastnettkanaler.

– Likevel tilsvarer mobiltrafikken bare for en seksdel av trafikken i fastnettet. Dette antyder kanskje at mobilprisene er for høye, sier Sæther, som venter en dramatisk økning i mobiltrafikken når prisene blir lavere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.