IKT

Truer UMTS

DAB har vært på hypetoppen i så mange år at det snart gror mose på den digitale standarden.

Allikevel nekter den å fjerne seg, og nå ser det ut som at høna og egget er blitt enige om å gå i takt.

I løpet av det siste året er det kommet en rekke nye radiomodeller både for bil, lomme og hjemmebruk.

Hvis DAB nå endelig tar av, kan den nygamle digitalstandarden true både det ene og andre, og kanskje mest den kommende tredjegenerasjons mobiltelefonien; UMTS .

Det engelske selskapet Radioscapes demonstrasjon på kringkastingskonferansen NAB i Las Vegas er nok ikke hyggelig for de som skal selge oss neste generasjons mobiltelefon med, - akkurat; videomuligheter.

De demonstrerte video på en PC med et DAB-kort i 150 kbit/s og til en PDA med 64 kbit/s.

Hvis du om noen år kan trekke radioen din opp av lomma og se nyhetene, hvorfor skal du da betale tellerskritt for den samme tjenesten.

RadioScapes adm. direktør John Hall gnir salt i såret når han sier at DAB er perfekt for portable dingser som trenger billig tilgang til video og data overalt.

Det er en ideell teknologi for innovative produkter som designes for morgendagens digitalt sammenkoblede og mobile samfunn.

Selv Telenor kunne ikke ha sagt det bedre, men de ville nok tenkt på UMTS i den sammenhengen.

De første dingsene som kommer til å benytte slik DAB-teknologi forventes å bli PDA-er og skreddersydde videomottakere, men hvem vet? Kanskje noen av mobiltelefonprodusentene bryter ut av folden og bygger inn video-DAB også.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.