NYHETER_BYGG

Truer med utkastelse

17. apr. 2001 - 10:10

– Det er på tide at vi innser at dette er en bransje med en del useriøse aktører og konsentrerer oss om hva vi kan gjøre med det, sier Ingar Drågen, daglig leder av Nito Takst.

Omsetningen av eiendom er større noensinne i Norge, og kravene til takstfolkene skjerpes. En kontinuerlig kvalitetssikring er nødvendig for at forbrukerne skal få det produktet de har krav på.

– Nødvendig

De fleste ser behovet for å ta kurset, men noen velger å droppe det. Disse ønsker ikke Nito Takst å ha i organisasjonen, og de får derfor ikke fornyet medlemskapet sitt.

– Slike tiltak er helt nødvendige i en tøff bransje. Verken forbrukeren eller takstbransjen er tjent med takstfolk som ikke ønsker kvalitetssikring.

– Vi ser at økonomiske interesser er i ferd med å undergrave seriøsiteten i eiendomsmarkedet. Eksempler er takstfolk uten formell bakgrunnen eller tilstrekkelig kompetanse, og bråket hos eiendomsmeglerne etter at Norsk Eiendomsmeglerforbund ønsker å kreve statsautorisasjon av sine medlemmer. Dette gir et A og B-lag ingen er tjent med, sier Drågen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.