IT

Truer med mobilstopp i distriktene

IKKE MER: Bjørn Amundsen sier Telenor ikke vil underskrive nye avtaler for å bedre mobildekningen i ulønnsomme bygder. Her er han fotografert på tur med Teknisk Ukeblad i Grattangen i Troms.
IKKE MER: Bjørn Amundsen sier Telenor ikke vil underskrive nye avtaler for å bedre mobildekningen i ulønnsomme bygder. Her er han fotografert på tur med Teknisk Ukeblad i Grattangen i Troms. Bilde: Trond Heggelund
12. mai 2011 - 08:14

Telenor og NetCom betaler i dag mer enn konkurrentene for mobilsamtaler mellom de ulike nettene.

Skjevreguleringen av de såkalte termineringsprisene er ment å sørge for at en tredje konkurrent, Mobile Norway, får etablere et tredje, landsdekkende mobilnett.

Har forpliktelse

Til nå er det nye nettet hovedsakelig bygget ut i sentrale strøk, men Tele2 og Network Norway, som eier nettet, har forpliktet seg til 75 prosent dekning.

Post- og teletilsynet har gått for en avvikling av skjevreguleringen, men dette vedtaket ble klaget inn til Samferdselsdepartementet av Tele2 og Network Norway, som eier Mobile Norway.

Onsdag kom avgjørelsen.

– Oppsiktsvekkende

Bjørn Amundsen. Telenor
Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier til Nationen at departementet vil videreføre subsidieringen av konkurrentenes mobilnett i byene.

– Det er oppsiktsvekkende og skuffende. Vi kommer ikke til å underskrive nye avtaler for å bedre mobildekningen i ulønnsomme bygder, sier Amundsen til Nationen.

Statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) i Samferdselsdepartementet kaller vedtaket en seier for mobilkundene i distriktet og mener det god distrikts- og senterpartipolitikk. Ifølge Bartnes var vedtaket eneste måten å sørge for at et tredje landsdekkende mobilnett får etablere seg i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.