KLIMA

Tross 20 års forskning er det ingen tegn til at flytrafikkens verste klimasynd blir regulert

Det er verken regler eller avgifter på vei, selv om flyreiser er opptil tre ganger verre for miljøet enn hva flyenes CO2-utslipp viser.

Flyet etterlater kondensstriper over himmelen. FNs klimapanel, IPCC, har anslått at effekten av disse kan være to til tre ganger høyere enn effekten av flyenes CO2-utslipp, som utgjør to prosent av de menneskeskapte utslippene av denne klimagassen.
Flyet etterlater kondensstriper over himmelen. FNs klimapanel, IPCC, har anslått at effekten av disse kan være to til tre ganger høyere enn effekten av flyenes CO2-utslipp, som utgjør to prosent av de menneskeskapte utslippene av denne klimagassen. Foto: Colourbox
Av Andreas Lindqvist, Ingeniøren.dk 
17. sep. 2019 - 14:07

Det finnes ikke noe miljøpolitisk fokus på flyenes kondensstriper, selv om deres daglige bidrag til klimaendringene er større enn bidraget fra alt CO2-utslippet som flytrafikken har sluppet ut siden brødrene Wright.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.