NETTARKIV

Tror på sterk vekst

Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
1. sep. 2008 - 10:26

Stavanger: – Mange funn har blitt liggende brakk på grunn av manglende riggkapasitet. Når etter hvert de nye store boreriggene kommer ut i markedet, vil flere prosjekter bli realisert, mener Simen Lieungh.

Han legger til at alle de nye funnene og prospektene som finnes på dypt vann også vil være gunstig for andre deler av Aker Solutions virksomhet.

– Vi ser en sterk vekst i riggmarkedet. Etterspørselen etter avansert og kraftig boreutstyr vil øke i tiden som kommer. Det er viktig for oss som leverandør, sier han.

De hovedmarkedene som Aker ser for seg er India, hvor de har stor suksess sammen med olje og energiselskapet Reliance Ltd, som for tiden bygger ut verdens største undervannsfelt i samarbeid med flere Aker-selskaper.

Raymond Carlsen, som er ansvarlig for undervannsdelen av Aker Solutions, forteller at for å kunne møte etterspørselen, må de i langt større grad standardisere produktene.

– Vi må kunne lage produkter som lagerføres og som er lette å få ut. I nær 90 prosent av alle tilfeller vil et standard undervanns ventiltre kunne brukes. For å vinne kontrakter må vi ha disse på lager og levere raskt, sier han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.