KRAFT

Tror på ny, global energipolitikk

Jannicke Nilsen
5. nov. 2008 - 14:49

En USA-president med et bevisst forhold til klimapolitikk vil påvirke hele verdens klimapolitikk vil få betydning for energibransjen verden over, tror administrerende direktør i Energibedriftenes Landsforening (EBL).

Energiløfter

– Barack Obama tenker offensivt om klima. Dersom et så stort og mektig land som USA stiller seg foran i klimakampen, vil det spille en stor rolle for energipolitikken i hele verden, sier Bysveen.

Obama vil sikre at 10 prosent av energiforsyningen til amerikanske hjem kommer fra fornybare energikilder innen 2012, og 25 prosent i 2025.

Videre vil den nye presidenten eliminere importen av olje fra Venezuela og Midt-Østen i løpet av ti år, ved å redusere energibruken i landet, samt utvikle en renere kullkraftproduksjon.

Stor markedsmakt

Bysveen mener Obamas mål om å sette 1 million plugg-inn hybridbiler på veiene innen 2015, er et lysende eksempel på at presidentskiftet vil føre til teknologiutvikling.

– USA representerer et stort marked. Bare det å etterspørre ny teknologi her, setter fortgang i teknologiutviklingen. Dette er et glimrende eksempel på at USAs markedsmakt vil være teknologidrivende, sier Bysveen.

– Vi har troen på at Obama mener det han lenge har uttrykt klart og tydelig, så får vi se hvor lang tid det tar før han begynner å gjennomføre det han har lovet, sier Bysveen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.