ARBEIDSLIV

Tror på nettutdanningen

Hild Lamvik
7. juni 2002 - 07:03

Dette spår styreleder Johnny Velde Jensen i Nettverksuniversitetet (NVU).

- Fokus på nettstudier øker. Vi ser at samtlige høyskoler jobber frem nettbaserte undervisningstilbud, som også heltidsstudentene etter hvert vil benytte seg av. Mange vil komme til campus for å få veiledning, mens de vil følge forelesninger via internett hjemmefra.

NVU er et samarbeid om nettbasert undervisning mellom universitetene i Bergen og Trondheim og høyskolene i Agder, Stavanger, Stord/Haugesund, Bergen, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Narvik. Teknologifag har tradisjonelt dominert kursporteføljen.

- Veksten vil trolig komme på nye områder. Etter- og videreutdanning av helsepersonell er i ferd med å bli et stort marked, sier Velde Jensen.

NVU-styrelederen tror på oppgang igjen til høsten etter stagnasjon i antall kurspåmeldinger det siste året, som hovedsakelig skyldes svikt for IKT-fagene.

Blant de 238 kurstilbudene for 2002-2003 er for første gang også økonomisk-administrative fag kommet med. Videre har innslaget av større fagmoduler økt. Blant annet er det nå mulig å ta hele det første året på ingeniørutdanningen som nettstudent.

- Vi har også to nye ti vekttalls nettverkssertifikat i IT/internettdrift og webutvikling, forteller sekretariatsleder Gunnar Egil Røv.

(hl)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.