SAMFUNNPOLITIKK

Tror på nederlandsk EM-triumf

Dirk Kuyt (t.v), Ruud van Nistelrooy og de andre nederlandske spillerne har for øyeblikket størst sjanse til å bli europamestere slik de ble for 20 år siden, ifølge Norsk Regnesentral.
Dirk Kuyt (t.v), Ruud van Nistelrooy og de andre nederlandske spillerne har for øyeblikket størst sjanse til å bli europamestere slik de ble for 20 år siden, ifølge Norsk Regnesentral. Bilde: Euro 2008
11. juni 2008 - 10:46

Det er konklusjonen til Norsk Regnesentral som gjør fortløpende sannsynlighetsberegninger av det pågående fotballmesterskapet.

Les også:

Nederland nummer én

Etter Nederlands overbevisende 3-0-seier over de regjerende verdensmesterne Italia, har de oransje teknikerne 22,1 prosent sjanse til å vinne EM, ifølge de siste beregningene.

Spanias overlegne seier over Russland gir dem 20,4 prosent sannsynlighet for å gå til topps i turneringen, mens Tyskland rangeres som nummer tre med 18,5 prosent sjanse.

Liten tro på Sverige

Selv om våre blågule naboer lyktes med å straffe feige, regjerende europamestere fra Hellas i går, gir EM-gull til Sverige fortsatt skyhøye odds. Norsk Regnesentral vurderer sjansen til 3,6 prosent. Faktisk bak Italia som tapte sin åpningskamp.

Samtidig mener tallknuserne at Sverige har 76,4 prosent sjanse for å klare det de har gjort så mange ganger før, nemlig å ta seg videre fra gruppespillet.

Her finner du EM-sidene til Norsk Regnesentral

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.