Tror på globalt kvotemarked

Point Carbon presenterte i dag en rapport som peker mot at verden kommer til å inngå en ny, forpliktende klimaavtale etter Kyoto-avtalens utløp.
Point Carbon presenterte i dag en rapport som peker mot at verden kommer til å inngå en ny, forpliktende klimaavtale etter Kyoto-avtalens utløp. (Bilde: Colourbox.com)
  • Klima

København: I fjor ble det omsatt kvoter for totalt 2,7 millioner tonn CO2 på det globale kvotemarkedet, en økning på 64 prosent siden året for.

Det viser rapporten Carbon 2008, som det norske analysebyrået Point Carbon la fram på messen Carbon Market Insights i København.

Etter Kyoto

Nå er optimismen i bransjen stor for at verden skal klare å bli enige om en ny bindende klimaavtale etter 2012, da Kyotoavtalens første periode utløper.

I en omfattende undersøkelse blant 3700 spurte svarte mer enn 70 prosent at de tror man klarer å bli enige om en ny, internasjonalt bindende avtale før 2012.

Ikke USA-avhengig

Mens Point Carbon mener det vil vare avgjørende at USA blir en del av denne avtalen, mener 77 prosent at en ny klimaavtale vil bli inngått uansett.

Men halvparten av disse tror også at USA denne gangen er moden til å si ja til internasjonalt bindende klimakrav, og delta i kvotehandel.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå