SAMFERDSEL

Tror på 6 prosent flere passasjerer på Sørlandsbanen hvert år

Britiske Go-Ahead overtar.

Et togsett på Kristiansand stasjon. Britiske Go-Ahead har vunnet konkurransen om å få kjøre Sørlandsbanen og andre baner.
Et togsett på Kristiansand stasjon. Britiske Go-Ahead har vunnet konkurransen om å få kjøre Sørlandsbanen og andre baner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
13. des. 2018 - 07:16
Når britiske Go-Ahead tar over Sørlandsbanen, er planen en årlig passasjervekst på 6 prosent i snitt. Det syns Transportøkonomisk institutt er ambisiøst.
 

– Vekst på 6 prosent eller mer over lengre tid tilhører sjeldenhetene, sier forskningsleder Nils Fearnley ved Transportøkonomisk institutt til Dagsavisen.

Han påpeker at det generelt sett ikke er umulig å få det til, men skulle Go-Ahead lykkes, får de til noe NSB ikke har vært i nærheten av.

I perioden fra 2012 til og med 2017 lå passasjertallet på Sørlandsbanen mellom 900.000 og drøyt én million. Endringene fra år til år gikk opp og ned, fra minus 5 til pluss 4,5 prosent.

– Seriøse beregninger

Kommunikasjonsdirektør Ulrika Mebius i Go-Ahead Nordic bekrefter at de har lagt opp til en gjennomsnittlig vekst på 6 prosent.

– Vi har gjort beregninger som vi baserer vårt anbud på, og som vi ser på som svært seriøse når det gjelder trafikkveksten på de to banene. Vi kommer til å jobbe mye med ulike kampanjer og tilbud, men også henvende oss til nye målgrupper. Vi ser også at det er et stort potensial til å øke antallet weekend- og fritidsreiser, svarer Mebius.

 
 
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.