IT

Tror ikke på telefusjon

PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite.
PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite. Bilde: Telenor
Mona Strande
30. apr. 2008 - 07:58

- Jeg tror ikke noe på en fusjon, sier Carnegie-analytiker Espen Torgersen til Dagens Næringsliv.

For mye overlapping

Siden siste fusjonsforsøk strandet, påpeker han at Telenor har investert milliarder av kroner i kjøp av mobilselskap og bredbåndsvirksomhet i Sverige, samtidig som TeliaSonera har kjøpt mobilselskapet Chess og bredbåndselskapet NextGenTel i Norge.

- På papiret ser en fusjon tiltalende ut, men det blir fryktelig komplisert. Selskapene har for mye overlappende virksomhet til at en slik transaksjon kan gjøres dersom man ikke fraviker normale konkurransekrav, sier Torgersen til avisen.

Flere konflikter

Analytiker Jesper Wilgodt i ABG Sundal Collier mener fusjonen vil bli for vanskelig, og Ole Petter Kjerkreit i SEB Enskilda tror stridstemaene blir for store.

- En fusjon vil medføre at man får en repetisjon av de samme stridstemaene som forrige gang, som eksempelvis hvor hovedkontoret skal ligge. Samtidig vil Telenor rote seg inn i flere konflikter med Alfa Gruppen som TeliaSonera har gjennom sitt eierskap i Türkcell og i Megafon. Jeg vet ikke om Telenor er så interessert i det, sier Kjerkreit til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.