OLJE OG GASS

Tror BP må åpne kranene igjen

Admiral Thad Allen tror BP vil bli nødt til å åpne kranene på bunnen av Mexicogolfen og i stedet forsøke å pumpe oljen opp til havoverflaten.
Admiral Thad Allen tror BP vil bli nødt til å åpne kranene på bunnen av Mexicogolfen og i stedet forsøke å pumpe oljen opp til havoverflaten. Bilde: Reuters/Scanpix
16. juli 2010 - 08:36

Torsdag klarte BP for første gang å stanse utslippet helt, ved hjelp av den nye oppsamlingshetten som er plassert over utslippsstedet.

Oppmuntret

Samtidig advarte selskapet om at målinger av trykket i oljebrønnen vil være avgjørende for om stengningen kan fortsette.

– Vi er oppmuntret av den siste utviklingen, men dette er ikke over, understreker admiral Thad Allen, lederen for den amerikanske regjeringens innsats for å stanse utslippet.

Må åpne

Han sier han tror BP vil bli nødt til å åpne ventilene i oppsamlingshetten igjen. Det betyr ikke nødvendigvis at oljen kommer til å renne fritt ut i havet.

BP vil i stedet gjenoppta forsøket på å pumpe oljen opp til skip på havoverflaten.

USAs president Barack Obama var forsiktig da han kommenterte stansen i utslippet torsdag, og minnet om at det er en tidsbegrenset test som har gjort det mulig å stoppe oljestrømmen.

I en kort uttalelse understreket Obama likevel at de siste nyhetene fra BP er et «positivt tegn».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.