Trondheim fengsel vil spare strøm

Fra 2010 til 2040 er målet at energiforbruket i bygg skal halveres fra 80 TWh til 40 TWh, der hoveddelen må hentes i eksisterende bygningsmasse.

Trondheim fengsel
Trondheim fengsel
8. sep. 2016 - 07:00

Det optimale utgangspunkt er implementering av energiovervåkingssystemer, skriver Schneider Electric i en pressemelding. Statsbygg skal redusere energibruken med fem prosent hvert år frem til 2018. I Trondheim Fengsel skjer det ved hjelp av energiovervåkingssystemer.

– Systemet Smart Panels fra Schneider Electric er midt i blinken for våre krav og behov, sier Ketil Bach Zahl fra Statsbygg.

For overvåkning i sanntid og logging av måledataene bruker Statsbygg en energilogger/webserver EGX300 til å lese av fengselets forbruk hvor som helst i nettverket deres. I tillegg er det installert ny Prisma hovedtavle og effektbryter Compact NSX med vern/målemodul Micrologic 5,2 E.

Les også: Byer sløser med energi

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.