KRAFT

Trøndere skal "løse" energiproblemene

12. juni 2009 - 13:08

Et eget rom i Vitenskapsmuseet i Trondheim er blitt en topp moderne arena for realfagsundervisning for 13- til 15-åringer i grunnskolen.

Formelt innviet

Statoil-sjef Helge Lund klaget en gang over at det var for mye kos i skolen. Kommentaren ble møtt med en utfordring Øystein Djupedal (SV), som på dette tidspunktet var kunnskapsminister: Hva kan du bidra med for å gjøre realkompetansen bedre?

Lund svarte med å bevilge 5 millioner kroner, og Newton-rommet er en realitet og ble formelt innviet fredag av de to fødselshjelperne og en rekke andre gjester.

Praktiske eksperimenter

Planen for Newton-rommet er at ungdomsskoleelever her skal kunne kombinere praktiske eksperimenter med rapportskriving. Her skal de leve seg inn i en ny verden: Klassen blir forvandlet til et forskerteam som skal løse verdens energiproblemer. I løpet av to dager må de komme opp med en kriseplan, håndtere miljøterrorister og produsere all elektrisk energi selv.

Rommet drives av Trondheim kommune i samarbeid med NTNU Vitenskapsmuseet og Vitensenteret, men er utviklet av stiftelsen First Scandinavia og StatoilHydro. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.