Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt

Andersen tiltrer stillingen i Konnekt, Nasjonalt kompetansesenter for samferdsel, den første september.

Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt
Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt Foto: Konnekt
Thor SøndenaaJournalist
14. juli 2023 - 12:09

Andersen kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for teknologi i divisjonen drift og vedlikehold i Statens Vegvesen, skriver Konnekt på sine hjemmesider. Han har en doktorgrad innenfor matematisk modellering av tilstandsbasert vedlikehold og vært ansatt i Statens Vegvesen siden 2015. 

Den nye lederen har opparbeidet seg god kjennskap til både akademia og næringslivet gjennom sin fartstid da han har vært rektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og undervist på NTNU. Andersen tar med seg mye kunnskap og rikelig med erfaring fra en rekke sektorer inn i stillingen som leder. Han har tidligere vært Adm. Dir i Helse Midt-Norge, forsker og forskningsleder ved Marintek og prosjektleder i Statoil.

 – Jeg ser virkelig fram til å lede Konnekt videre. Kompetanse blir bare et enda viktigere tema å fokusere på i årene som kommer med tanke på utnyttelse av ny teknologi, og ikke minst for å nå bærekraftsmålene. Dette er en mulighet for å jobbe langsiktig og strategisk med kompetanse i en bransje som omsetter for 100 milliarder og har mer enn 65000 ansatte, sier han ifølge nettstedet.

 – Med Trond Michaels bakgrunn fra akademia så vel som hans erfaring og innsikt i sektoren som helhet, er vi sikre på at han kan ta Konnekt videre og lede senteret på en god måte. Trond Michael har alltid vist et brennende engasjement for kompetanse og kompetanseutvikling, det vil komme til godt med i hans nye rolle som leder for Konnekt,sier Jane Bordal som er styreleder i Konnekt.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.