NETTARKIV

TROND HEGGELUND SNAKKER MED TOR INGE AKSELSEN OM: Statnett, Rosenborg og andre viktige ting

FORTSETTER: ¿ NORD-LINK og NorGer går siden om side, hånd i hånd, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til Teknisk Ukeblad.
FORTSETTER: ¿ NORD-LINK og NorGer går siden om side, hånd i hånd, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til Teknisk Ukeblad. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Trond Heggelund
21. aug. 2006 - 12:00
Vis mer

– På mobilsvareren hadde du før sommeren noen humoristiske ord om at folk kunne legge igjen beskjed dersom «det dreide seg om Statnett, Rosenborg eller andre viktige ting». Nå er beskjeden endret. Hvorfor?

– Jeg fikk så mye kjeft for den. (Latter). Dessuten gikk det ikke like bra med Rosenborg i fjor og tidligere i år¿

– Hva er viktigst – Statnett eller Rosenborg?

– Det var da et veldig vanskelig spørsmål! Statnett lever jeg av – Rosenborg lever jeg for. Livet ville ikke vært til å holde ut uten Rosenborg. Men det ville bli trist uten Statnett også. Skjønner du hvordan jeg har det?

– Det begynner å ane meg. Sitter du i mørket på Statnett? Ifølge rapportene renner krafta ut og pengene inn hos norske kraftleverandører?

– Nei, her er det fortsatt strøm i lampa. Statnett er alltid et lyspunkt i den norske kraftbransjen. (Latter)

– Så det er ikke kraftkrise slik norske medier skriver?

– Nei, det er det ikke. Krisen består av at det for øyeblikket dessverre er svært høye strømpriser. Men det er fortsatt strøm igjen til både befolkningen og næringslivet. Mest sannsynlig vil det bli nok kraft til å dekke alle behov også denne vinteren. Men det er synd at noen bedrifter og mange husholdninger sliter med å kunne betale strømregningene.

– Har du selv byttet strømleverandør ofte de tre siste årene?

– Det har jeg. Jeg forlot Fjordkraft og ble kunde i Gudbrandsdal Energi fordi de på det tidspunktet og også senere har hatt de laveste prisene.

– Svaret vil i hvert fall glede redaktøren. Han kommer fra dalstroka innafor.

– Jeg var nettopp på ferie et stenkast fra Gudbrandsdalen – i Rondane – og der var det flott skal jeg si deg.

– Over til noe annet, på nettsidene til Statnett står det «Våre samfunnsoppgave er å sikre forbruker effektiv og rimelig levering av strøm gjennom gunstige transportveier og et velfungerende kraftmarked». Med tanke på kraftkrisen – er det fortsatt like velfungerende?

– Det var et godt spørsmål! Jeg må svare ja på det. Årsaken til den såkalte kraftkrisen er utenfor det markedet kan ordne opp i. Husk at vanntilgangen kommer fra en upålitelig, eller i hvert fall uforutsigbar leverandør. Du tok vel den?

– Du har jobbet i Statnett helt siden starten i 1992. Er det fortsatt like spennende?

– Det blir mer spenningsfylt for hvert år jeg jobber her. Strøm er hot. Krafttilgangen og prisene betyr mye for både folk og næringsliv. Bortsett fra Rosenborg er det få ting som er mer opphissende.

– Så ledelsen i Statnett har ikke jordet deg?

– Nei heldigvis ikke! Men jeg har jo begge beina på jorda, trønder som jeg er. (Latter)

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Dersom du var redaktør av Teknisk Ukeblad, hva ville du ha gjort?

– Jeg har ikke jobbet i pressen siden slutten av 1970-årene. Jeg har respekt for journalister som har stor fagkompetanse, derfor ville jeg ha overlatt til proffene å lage et godt teknisk blad. Dersom jeg hadde fått tilbud om redaktørjobben, ville jeg ha spurt dagens redaktør om noen tips. Men du kan skrive at jeg undres hvorfor det ikke skrives enda mer om hva som egentlig skjer i kraftbransjen og kraftmarkedet. Det er bokstavelig talt mye spennende stoff å ta tak i.

– Takk for invitasjonen!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.