NETTARKIV

TROND HEGGELUND SNAKKER MED FRODE HAUGLI OM: Sjarmering, rypejakt og det å snu et IT-selskap

PRINCE CHARMING: Frode Haugli skal snart sjarmere de ansatte i Software innovation til å gjøre en bedre jobb slik at de får selskapet på rett kjøl igjen.
PRINCE CHARMING: Frode Haugli skal snart sjarmere de ansatte i Software innovation til å gjøre en bedre jobb slik at de får selskapet på rett kjøl igjen. Bilde: HP
Trond Heggelund
19. sep. 2006 - 10:04
Vis mer

Denne journalisten har tidligere jobbet i en avis der vi hadde en kvinnelig fotograf som smeltet når hun skulle fotografere «Han kjekke» i HP. Det var HP-direktøren himself, Frode Haugli, hun mente.

Men Haugli kan mer enn det å sjarmere kvinnelige fotografer. Etter å sagt adjø til HP der han hadde vært i 19 år, sjarmerte han seg i mai inn i styret til Software Innovation (SI). Deretter ble styreleder Peter Pay (eks-direktør i Telenor) så sjarmert at han like godt ansatte Frode Haugli som ny toppsjef i SI. Dette ble kjent i begynnelsen av september, men Haugli begynner i SI først 2.oktober.

– Jeg har veddet hundre kroner med en pressekollega på at du ikke ville begynne i den nye jobben før du hadde vært på rypejakt. Har jeg vunnet veddemålet?

– Du har truffet blink med det veddemålet. Pengene er dine – ingen tvil om det. September med rypejakt er en hellig tid for meg. Det har jeg fortalt styret i SI. Jeg reiser på jakt denne uka. Gleder meg.

– Dersom man ikke skal risikere å bli skutt av den nye SI-sjefen, hvilke områder bør man unngå?

– Da bør du holde deg unna Os i Østerdalen. Nydelig jaktterreng. Men jeg er ikke en fare for mennesker. Det går mest i ryper. Jeg har faktisk drevet med slik jakt siden jeg var 13 år gammel. Nå er jeg 46. Så det blir jo noen år med børsa på fjellet. I fjor skjøt jeg fire–fem ryper.

– Som forretningsmann vet du jo at det blir ganske dyre måltider?

– Det blir det, men du verden så godt det smaker. Dessuten går dette på rekreasjonskontoen og ikke på matbudsjettet. (Latter).

– I fjor sa du til meg at du skulle ta deg et sabbatsår. Anbefaler du andre ledere å gjøre det samme?

– Ja, det gjør jeg. Da blir de tvunget til å møte seg selv. Og det tror jeg alle mennesker har behov for. Vi lever i en så hastig verden at man aldri får tid til å ta seg inn igjen. Skjønner du?

– I pressemeldingen fra SI sier du at du ser frem til å videreutvikle selskapet og bedre lønnsomheten sammen med dine nye kolleger. Hvordan har du tenkt å gjøre det?

– Det vil jeg ikke si noe om nå. Jeg må lære selskapet og menneskene bedre å kjenne først. Men jeg er fullt bestemt på å få selskapet på rett kjøl igjen.

– Så det betyr at vi om noen måneder blir innkalt til en pressekonferanse der du skal si opp noen av de SI-ansatte?

– Det var dine ord. Ingen ting er bestemt. Skriv det.

– Ifølge Digi.no er valget av deg som SI-sjef litt overraskende. Som tidligere toppsjef i HP Norge har du stort sett drevet med salg av maskinvare. Ifølge nettblekka skal du arbeide med tyngre løsninger for dokumentadministrasjon. Har du noen kommentar?

– Observasjonen deres er delvis riktig – men ikke på alle punkter. I HP bedrev jeg også med tjenester og programvare. Så jeg kjenner området, men er ingen ekspert. Til det har SI mange dyktige folk.

– Ifølge en kilde er du «irriterende dyktig»?

– Jeg likte det der med dyktig. Jeg innrømmer det. At folk mener det kan være «irriterende», får jeg ta med meg.

– Hva er du – selger eller ideolog?

– Jeg er selger. Jeg ville lyve dersom jeg sa noe annet. (Latter).

– Så nå skal Software Innovation styres med gulrot og pisk?

– Det skal nok mer enn det for å snu et IT-selskap. Men det vil jeg ikke snakke om nå. Ring meg etter 2. oktober. Da vet jeg mer.

– Greit det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.