KRAFT

Troms Kraft skal granskes

MÅ FLERE GÅ? Tor Zachariassen (Ap) trakk seg i forrige uke som leder av bedriftsforsamlingen i Troms Kraft samtidig som han gjorde det klart at han personlig skal betale konsulentregningen.
MÅ FLERE GÅ? Tor Zachariassen (Ap) trakk seg i forrige uke som leder av bedriftsforsamlingen i Troms Kraft samtidig som han gjorde det klart at han personlig skal betale konsulentregningen. Bilde: Scanpix
21. sep. 2010 - 07:56

Formannskapet i Tromsø har enstemmig vedtatt en ekstern gransking av det kommunalt og fylkeskommunalt eide Troms Kraft.

– Flere må gå

Vedtaket mandag kom etter den siste tids avsløringer om ulovlig støtte til Senterpartiet på 200.000 kroner under valgkampen i fjor, og avsløringene om at konsulenter fra First House ble hyret inn for å jobbe for støtte til en ny eierskapsmelding.

Kommunestyrerepresentant Jonas Eilertsen (V) i Tromsø sier til Aftenposten at han tror flere vil måtte gå som følge av granskingen.

Les også:

First House-støtte

Ifølge avisen iTromsø har First House, med statsminister Jens Stoltenbergs (Ap) tidligere nære medarbeider Jan Erik Larsen som koordinator, hatt nær kontakt både med Tromsø-ordfører Arild Hausberg (Ap) og statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap) fra Tromsø.

Kort tid etter denne kontakten skrev Ingebrigtsen en kronikk i Nordlys der han støttet Troms Krafts syn på eierskap.

Inhabil ordfører

Tor Zachariassen (Ap) trakk seg i forrige uke som leder av bedriftsforsamlingen i Troms Kraft samtidig som han gjorde det klart at han personlig skal betale konsulentregningen.

Ordfører Hausberg er på sin side lovet en mellomlederstilling i Troms Kraft når han kommer tilbake fra permisjonen fra selskapet, og han er derfor erklært inhabil av kommuneadvokaten i den kommende behandlingen av eierskapsmeldingen. (©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.