KRAFT

Troms Kraft får kjøpe aksjer i Nordkraft

Konsernsjef i Troms Kraft, Oddbjørn Schei, er fornøyd med at Hålogaland Kraft og Narvik kommune ikke benyttet forkjøpsretten på aksjene i Nordkraft.
Konsernsjef i Troms Kraft, Oddbjørn Schei, er fornøyd med at Hålogaland Kraft og Narvik kommune ikke benyttet forkjøpsretten på aksjene i Nordkraft. Bilde: Troms Kraft
Stein Jarle Olsen
23. juli 2010 - 14:19

24. juni inngikk Troms Kraft og Dong en avtale om kjøp av sistnevntes aksjeposter i selskapene Nordkraft AS og Salten Kraftsamband AS.

Den totale kjøpesummen var 2,19 milliarder kroner for aksjepostene, som var på henholdsvis 33,33 prosent og 23,67 prosent.

Les mer: Troms Kraft inn i Nordkraft

– Langsiktig investering

Hålogaland Kraft og Narvik kommune hadde imidlertid forkjøpsrett på aksjeposten i Nordkraft AS, men har valgt å ikke utnytte seg av denne, melder Troms Kraft i en pressemelding.

Dermed blir Troms Kraft ny medeier i Nordkraft.

– Dette er gode nyheter for oss og våre eiere. Nordkraft er et veldrevet selskap med god inntjening og potensial. Fra vår side er dette en langsiktig investering, og vi ønsker sammen med de øvrige aksjonærene å bidra til en fortsatt god og positivt utvikling i selskapet, sier konsernsjef Oddbjørn Schei i Troms Kraft.

Samarbeid

Nordkraft og Troms Kraft har blitt enige om å utvikle det industrielle samarbeidet mellom selskapene, særlig innenfor småkraft og vind.

– Nordkraft og Troms Kraft har en rekke områder hvor vi kan samarbeide og utnytte tilgjengelig kompetanse og ressurser til felles beste, sier Schei.

Konkurransetilsynet har ingen innvendinger til aksjekjøpet.

– Vi mener og tror at et nært samarbeid mellom selskapene vil styrke både Nordkraft og Troms Kraft lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette er også gode nyheter for å styrke det industrielle samarbeidet innenfor energisektoren i Nord-Norge, sier styreleder Odd-Roger Enoksen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.