TROLLSTIGEN

Trollstigen Drift må permittere etter stengning

Meldingene om avlyste bookinger strømmer inn til Trollstigen Drift etter at den kjente turistveien ble stengt. Nå er 40 ansatte permittert.

40 ansatte er permittert etter at Trollstigen ble stengt på grunn av rasfare.
40 ansatte er permittert etter at Trollstigen ble stengt på grunn av rasfare. Foto: Frid-Jorunn Stabell/Statens vegvesen
26. juni 2024 - 12:45

– Hvordan skal jeg klare dette her? Det blir bare verre og verre for hver dag, sier daglig leder Edmund Meyer til Åndalsnes Avis.

Etter at Trollstigen ble stengt på grunn av rasfare 10. juni, har 339 bookinger med over 19.000 gjester blitt avbestilt. Forrige uke kom beskjeden om at veien stenges ut året.

Normalt vil det vært fullt belegg på både gjestegården og campingen og på kafeen på toppen, men etter stengningen er det lite å gjøre.

– 40 er permittert, og flere har fått sine stillinger redusert. Det er det som gjør dette ekstra vanskelig. Nå er det mange som har planlagt å jobbe her i sommer, som ikke har noen jobb i det hele tatt, sier Meyer.

Onsdag ettermiddag kommer samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på befaring til Trollstigen. Meyer lurer på hvorfor de som taper mest penger, ikke er invitert til å møte ham.

– Det er trist å se livsverket bli ødelagt. Og det er skremmende å se hvor fort det kan gå, sier han.

Fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen, leder for veiprosjektseksjonen Gitte Beiermann, ledar for samferdselsutvalget Kristin Sørheim og fylkesordfører Tove-Lise Torve var alle med på å hedre Nikka og anleggskokkene i Trollstigen.
Les også

En sving i Trollstigen har fått navnet til Nikka (103)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.