NETTARKIV

Troll A-studie til Aibel

OPPGRADERES: Troll A trenger flere kompressortog for å kunne opprettholde gassleveransene til Europa.
OPPGRADERES: Troll A trenger flere kompressortog for å kunne opprettholde gassleveransene til Europa. Bilde: Marit Hommedal/Statoil
Anders J. Steensen
25. sep. 2009 - 15:17
Vis mer

Aibel, tidligere ABB, har gjennomført tilsverende oppdrag tidligere med kompressortogene på Troll A. Det spesielle med disse togene er at de drives med kraft fra nettet via HVDC light kraftoverføring og tyristorstyring for selve kompressoren.

Kompressorene må inn rundt 2014 for å kunne opprettholde trykket og gassleveransene fra Troll til Europa.

Oppdraget skal utføres ved Aibels hovedkontor på Billingstad. Verdien av studien er rundt 35 millioner kroner.

Kompressorløsningene, herunder også framtidig kraftforsyning, skal ta høyde for den videre utviklingen av Troll-feltet. Arbeidet inkluderer bl.a. vurderinger av ulike kapasiteter, tilknytning av tilleggsgassvolum, nødvendige plattformmodifikasjoner samt framtidige kompressorkonfigurasjoner.

– Det gleder oss at StatoilHydro har tildelt oss denne kontrakten, sier Jan Skogseth, administrerende direktør i Aibel AS.

–Vi har lang og god erfaring fra Troll A, samt design og levering av kompressorinstallasjoner på norsk sokkel. Vi ser denne kontrakten som en anerkjennelse av vår erfaring og kunnskap, samtidig som den styrker vår posisjon for denne type oppdrag framover, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.