MOBIL

Trojaner snek seg inn i App Store

En app som stjeler kontaktlisten din og sender alle kontaktene spam tok seg inn i App Store.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juli 2012 - 10:45

En av de store fordelene med Apples App Store er at alle appene du finner der er kontrollert at Apple, slik at risikoen for å laste ned skadelig programvare er så liten som mulig. Men det viser seg å ikke være umulig å snike inn skadelig programvare.

Det ble nylig oppdaget en trojaner i App Store. En trojaner er programvare som utgir seg for å være noe annet enn det faktisk er.

Denne trojaneren gikk under navnet "Find and Call", og lastet opp hele kontaktlisten på telefonen til en tjener, som deretter sender ut spam til telefonnumre og e-post. 

Apple var raske med å fjerne appen fra App Store, og har bekreftet overfor The Loop at grunnen var uautorisert bruk av adressebokdata.

Også på Android

Om du nå er på vei ned til kommentarfeltet for å fyre av noen skudd fra Android-leiren, hører det med til historien at den samme appen også dukket opp i Googe Play.

LES OGSÅ: Slik beskytter du deg mot Android-virus

Appen kom med en tilhørende nettside hvor du kunne fylle inn detajene for dine sosiale nettverk og sågar også PayPal-kontoen din.

Les mer om trojaneren på Securelist.com

Dette er ikke første gangen en trojaner har dukket opp på App Store. Flere apper har tuklet med kontaktlisten og blitt fjernet på grunn av dette, men Find and Call er så vidt vi vet den første som har hatt onde hensikter.

Moralen i historien er at du bør bruke litt skjønn når du installerer apper, uansett hvilken plattform du bruker.

Kilder: Securelist.comEngadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.