NETTARKIV

Trofast toppsjef

14. juni 2001 - 09:35

Det eneste unntaket er laboratoriejobb på sykehus som nyutdannet fra Bergen Ingeniørhøgskole. Senere har Sætre fulgt opp med studier i petroleumsteknologi. Hun har plukket erfaring i ulike jobber i Norge, USA, Skottland, Danmark, Nederland og offshore, hele tiden for Halliburton. Hva er det med dette selskapet, som har fått henne til å bli så lenge?

– Det er et godt miljø her, og ærlige, vennlige folk som er lojale mot hverandre, bedriften og kundene, mener Sætre. Sin første lederjobb fikk hun som ansvarlig for ingeniøravdelingen i Aberdeen. Senere har hun vært operasjonssjef for drift i Danmark, teknologisjef for Skandinavia, operasjonssjef for drift i Norge og sist direktør for forsknings- og utviklingsavdelingen i Nederland. Anledningene til å utvikle seg har vært mange, og er også en viktig motivasjon for å bli i selskapet.

– Jeg har fått mange muligheter, sier Sætre.

Den ferske toppsjefen har foreløpig nok å gjøre på fritiden. Huset er fullt av uåpnede esker etter fire års opphold i Nederland sammen med mannen og sønnen på tre år. Der fikk hun god anledning til å pleie musikkinteressen med konserter og opera. Å bo sentralt i Europa var et godt utgangspunkt for å reise, men Sætre setter likevel pris på å komme hjem til renere luft, mindre aggressiv bilkjøring og norsk natur.

– Jeg er glad i fysisk fostring som å svømme, spille squash og gå turer i fjellet – men akkurat det siste var ikke så aktuelt i Nederland.

Sætre synes det er kjekt å jobbe som leder. Engasjement og tilhørighet til bedriften er en del av forklaringen på det. Interessen for teknologi er sterk, men Sætre poengterer også at hun liker å jobbe med mennesker. – At det er folk med i bildet, er viktig for meg. Alle må ta ansvar for sine områder og vokse på det. Som leder er jeg med på å sette standarden, men alle må være med og yte, understreker hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.