Tretten vil bli ny miljødirektør

Blant søkerne er tidligere statssekretær Heidi Sørensen.

Tretten vil bli ny miljødirektør
Ellen Hambro (f.v.), Janne Sollie og Heidi Sørensen er alle blant søkerne til jobben som direktør i Miljødirektoratet. Bilde: Scanpix/Jannicke Nilsen/Håkon Jacobsen

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) og Direktoratet for naturforvaltning (DN) slås sammen til Miljødirektoratet fra 1. juli i år, med hovedkontor i Trondheim.

Tretten søkere

Tretten personer, åtte menn og fem kvinner, har søkt den nyopprettede stillingen som miljødirektør.

Blant dem er Heidi Sørensen, stortingsrepresentant for SV og tidligere statssekretær i Miljøverndepartementet.

Klif-direktør Ellen Hambro og DN-direktør Janne Sollie er også blant søkerne.

Slås sammen

Miljødirektoratet blir et fagdirektorat for Miljøverndepartementet, og får ansvar for de oppgavene som i dag ligger under DN og Klif, som nå er lokalisert henholdsvis i Trondheim og Oslo.

Den nye miljødirektøren vil være plassert i Trondheim, mens direktoratet fortsatt vil bestå av to fysisk atskilte miljø i Oslo og Trondheim.

Direktøren skal være en faglig pådriver i utviklingen av miljøpolitikken, og deltaker i samfunnsdebatten på miljøområdet, skriver Miljøverndepartementet i stillingsutlysningen.

Blant andre søkere til stillingen er direktør Hugo Olsen fra Rana; fagdirektør Ole Christian Rygh fra Oslo og miljøsjef Marianne Langedal fra Trondheim. En av søkerne er anonym.

Les også:

Danmark kan få ny kunstig øy

Her er verdens første forskningsstasjon på ski

Vil ha ettbarnsfamilier for å redde klimaet  

Les mer om: