ARKIVNYHETER

Tresfjordbrua lyses ut i april

Disse pålene i Tresfjorden er det eneste som forteller om at byggingen av Tresfjordbrua nærmer seg.
Disse pålene i Tresfjorden er det eneste som forteller om at byggingen av Tresfjordbrua nærmer seg. Bilde: Kjell Herskedal
Kjell Herskedal
3. feb. 2012 - 10:19

Det opplyser prosjektleder Halgeir Brudeseth i Region Midt til Våre Veger.

Forutsetningen er at Samferdselsdepartementet gir sin godkjennelse og at Stortinget sier ja til bompengesøknaden i vårsesjonen, slik det er lagt opp til. Prosjektet finansieres 50 prosent av Staten og 50 prosent bompenger.Størst i 2012

Dette blir det største enkeltprosjektet som lyses ut i Møre og Romsdal i 2012. Prisanslaget er mellom 1,2 og 1,3 milliarder 2012-kroner. Forutsatt utlysing i april kan byggestart skje i september i år og anlegget skal da være helt ferdig i løpet av 2015.

Tresfjordbrua blir 1290 meter lang med seilingshøyde på 32 meter. I tillegg kommer en sjøfylling på 700 meter (500.000 kubikkmeter), der steinen til fyllingen hentes fra Vågstrandstunnelen. Det kan regnes både på en stålkasseløsning og betongkasseløsning for brua. Brua alene har et prisanlsag på 870 millioner kroner.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.