ARKIVNYHETER

Trenger tips til Ingeniørbragden

VANT I FJOR: Fjorårets vinnere, Kongsberg Intellifield, jubler over Ingeniørbragden.
VANT I FJOR: Fjorårets vinnere, Kongsberg Intellifield, jubler over Ingeniørbragden. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
14. sep. 2009 - 07:36

Ingeniørbragden 2009

Ingeniørbragden skal representere en god ingeniørmessig løsning på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge og være sluttført innen utgangen av året.

Bragden kan også representere et kommersielt gjennombrudd for en bedrift, et produkt eller et særdeles vellykket prosjekt. Vinner kåres av en fagjury (2/3) og av Teknisk Ukeblads lesere (1/3).

Prisen deles i år ut for åttende i gang. I fjor var det Kongsberg Intellifield i Kristiansand som stakk av med prisen. I år kan det bli din bedrift.

– Ingeniørbragden er en unik mulighet til å hedre god norsk teknologi. For at kåringen skal bli best mulig, trenger vi mange gode kandidater, sier Haugstad.Både bedrifter og personer

Han oppfordrer derfor alle Teknisk Ukeblads lesere til å nominere egne eller andres meritter i løpet av det siste året.

Både bedrifter, kompetansemiljøer, produkter, prosjekter og enkeltpersoner kan være kandidater. En bredt sammensatt jury vil vurdere de ulike kandidatene, og de nominerte vil bli presentert i Teknisk Ukeblad og på nettsidene TU.no utover høsten.

Vinneren kåres i desember, og mottar prisen under en høytidelig seremoni i januar.– Har betydd mye

Fjorårets vinner, Kongsberg Intellifield, er verdensledende på integrerte operasjoner og samhandlingsrom

– Det har betydd en god del for oss at vi har kunnet bruke Ingeniørbragden som en referanse på tilbud både i Norge og utlandet, sier teknisk direktør Rune Skarbø.

Kongsberg Intellifield har vist frem at de har fått prisen på messer og stands, og har også brukt det til intern markedsføring.

– Vi er en del av et selskap på 5000 mann, og da er det fint å vise at lille Intellifield har fått en slik pris, sier Skarbø.

Kongsberg Intellifield har kontorer både i Stavanger, Trondheim, Oslo og Kristiansand, i tillegg til USA, Storbritannia, Singapore og Østerrike.

– Prisen har vært en fordel under rekruttering. Det å vise at vi har fått Ingeniørbragden har fått noen til å ta ekstra notis av at vi gjør noe som er interessant, spennende og fremtidsrettet, sier fjorårets vinner.

Fristen for å nominere kandidater i år er 25. september. Forslag på kandidater kan sendes til bragd@tu.no.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.