ARBEIDSLIV

Trenger radioingeniører

12. juni 2001 - 07:30

Flextronics Design er en nyetablert avdeling av elektronikkprodusenten Flextronics International Norway AS. De satser på testutvikling og produktutvikling, spesielt innen radiofrekvens- (RF) og mikrobølgeteknologi.

Mangelvare

Selv om utgangspunktet for konstruksjonsvirksomheten i Norge er god tilgang på kvalifisert personell, er RF-ingeniører mangelvare.

– Flere hodejegerfirmaer tar ikke lenger tar på seg jobben med å finne slike. De tjener rett og slett ikke penger på det, sier daglig leder Tor-Egil Barsøe i Flextronics Design.

Flextronics har tilsvarende designsentra i en rekke andre europeiske land.

– Vi trekker veksler på disse i de tilfeller vi ikke selv besitter nødvendig kompetanse. På den måten har vi tilgang til kompetanse på det meste innen produktutvikling og industrialisering av elektronikkprodukter.

Som et eksempel nevner han programvareutvikling. Dette har selskapet foreløpig ikke på Billingstad. Men her samarbeider de med konsernets avdeling i Karlskrona, som har spesialisert seg innen dette feltet.

Komplett tilbud

– Gjennom vårt konsept med et komplett tilbud fra konstruksjon via industrialisering til produksjon, og faktisk også logistikk og installasjon hos kunden, kan vi hjelpe våre kunder med gode tekniske løsninger, samt sørge for at deres produkter kommer raskt på markedet. Mange nyetablerte bedrifter har erfart at veien fra prototyp til markedet kan være lang.

– Vi tar i første rekke utviklingsoppdrag som vi ser kan bli aktuelt å produsere ved fabrikken på Billingstad, selv om det ikke er noen betingelse. På tross av at Flextronics Design er skilt ut som en egen enhet, er det likevel tette bånd til fabrikken, hvor også en del av kompetansen vi har behov for sitter, sier Barsøe.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.