ARBEIDSLIV

Trenger folk

4. okt. 2001 - 20:09

Bergensbedriften Techconsult AS er en av flere konsulentselskaper som merker at etterspørselen etter sivilingeniører, ingeniører og tekniske tegnere øker sterkt. Siden starten i 1999 har Techconsult vokst fra to til 40 ansatte.

Da vi startet virksomheten, var det selvfølgelig i den tro at dette markedet opplever etterspørsel. Men jeg må vel si at utviklingen har vært betydelig bedre enn våre forventninger, sier administrerende direktør Ronny Meyer. Selskapets største utfordring er hele tiden å speide etter den beste arbeidskraften.

Design og konstruksjon

Størstedelen av aktiviteten er konsulenttjenester innen design og konstruksjon innen rør, stål, mekanisk og prosess. Foruten de viktige offshoredisiplinene, har vi også fått et godt fotfeste innen de mer tradisjonelle områdene, som skip, tyngre mekanisk industri og landbasert prosessindistri.

For inneværende år er budsjettet 21 millioner kroner. Etter første halvår ligger det til rette for at de forretningsmessige målene skal bli innfridd.

– Vi er på god vei. Resepten er å gi den enkelte medarbeider gode betingelser kombinert med utfordrende arbeidsoppgaver, sier Meyer.

Høye krav

Bedriftens kunder er profesjonelle innkjøpere av konsulenttjenester. De stiller høye krav til så vel de formelle sidene ved denne type oppdrag, som til den enkelte medarbeiders relevante erfaring, tilgjengelighet, fleksibilitet og ratenivå. – Personlig oppfølging av kunder og medarbeidere prioriteres høyt.

Nylig fikk selskapet oppdrag fra et internasjonalt forsikringsselskap som vil ha Techconsult til å vurdere omstendighetene da det tunisiske fiskefartøyet MS «Fortune Endeavor» gikk ned på flatt hav utenfor Canada 17. juni i år.

– Et utfordrende oppdrag, sier Meyer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.