ARBEIDSLIV

Trenger folk til romfart

ARIANE 5: Kongsberg Defence og Aerospace var delaktig i utviklingen av Ariane 5, den tyngste kommersielle satellitten som er plassert i geostasjonær bane. Her fra oppskytningen.FOTO: ARIANE SPACE
ARIANE 5: Kongsberg Defence og Aerospace var delaktig i utviklingen av Ariane 5, den tyngste kommersielle satellitten som er plassert i geostasjonær bane. Her fra oppskytningen.FOTO: ARIANE SPACE Bilde: Ariane Space
Ole K. Helgesen
22. sep. 2005 - 08:03

Romfart er i vinden og jobbinteresserte står i kø.

Kongsbergselskapet regner derfor ikke med problemer med for få søkere når selskapet nå lyser ut ledige stillinger innen utvikling av romfartsprodukter og missiler.

– Vi søker ikke etter folk til en spesifikk del av vår virksomhet. Vi utvikler produkter til både forsvar og romfart, og våre ansatte jobber i ulike prosjekter innen begge felt, sier Anne Gro Kjørstad, personalkonsulent i Kongsberg Defence & Aerospace.

Hun legger til at de heller ikke har bestemt hvor mange som skal ansettes. – Det er avhengig av hvor mange kvalifiserte søkere vi får, sier hun.



Nedbemanninger har gitt behov

Årsaken til at Kongsberg Defence & Aerospace nå søker etter nye medarbeidere er en kombinasjon av økt oppdragsmengde i tillegg til at omfattende nedbemanninger de siste årene. Det har ført til behov for flere hoder i disse gode tider.



2000 teknologer

Kongsberg Defence & Aerospace er en teknologibedrift som stammer fra Norsk Forsvarsteknologi. Bedriften har 2000 sivilingeniører og ingeniører. Det mest kjente produktet er missilet Pingvin eller Penguin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.