Trenger folk til romfart

ARIANE 5: Kongsberg Defence og Aerospace var delaktig i utviklingen av Ariane 5, den tyngste kommersielle satellitten som er plassert i geostasjonær bane. Her fra oppskytningen.FOTO: ARIANE SPACE
ARIANE 5: Kongsberg Defence og Aerospace var delaktig i utviklingen av Ariane 5, den tyngste kommersielle satellitten som er plassert i geostasjonær bane. Her fra oppskytningen.FOTO: ARIANE SPACE (Bilde: Ariane Space)
  • Arbeidsliv

Romfart er i vinden og jobbinteresserte står i kø.

Kongsbergselskapet regner derfor ikke med problemer med for få søkere når selskapet nå lyser ut ledige stillinger innen utvikling av romfartsprodukter og missiler.

– Vi søker ikke etter folk til en spesifikk del av vår virksomhet. Vi utvikler produkter til både forsvar og romfart, og våre ansatte jobber i ulike prosjekter innen begge felt, sier Anne Gro Kjørstad, personalkonsulent i Kongsberg Defence & Aerospace.

Hun legger til at de heller ikke har bestemt hvor mange som skal ansettes. – Det er avhengig av hvor mange kvalifiserte søkere vi får, sier hun.

Nedbemanninger har gitt behov

Årsaken til at Kongsberg Defence & Aerospace nå søker etter nye medarbeidere er en kombinasjon av økt oppdragsmengde i tillegg til at omfattende nedbemanninger de siste årene. Det har ført til behov for flere hoder i disse gode tider.

2000 teknologer

Kongsberg Defence & Aerospace er en teknologibedrift som stammer fra Norsk Forsvarsteknologi. Bedriften har 2000 sivilingeniører og ingeniører. Det mest kjente produktet er missilet Pingvin eller Penguin.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå