ARBEIDSLIV

Trenger 40 nye ingeniører

Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen, Geir Suul, vil ansette minst 40 ingeniører.
Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen, Geir Suul, vil ansette minst 40 ingeniører.
Martha Stalsberg
17. feb. 2005 - 08:35


Trondheim: Er du nyutdannet ingeniør og aktiv jobbsøker, kan det være verdt å vende blikket mot Trondheim og Reinertsen A/S.

Den familieeide bedriften som har 1100 ansatte og bortimot 450 ingeniører i staben, har den siste tiden vunnet store kontrakter både onshore og offshore og søker kontinuerlig etter ingeniører.



Geir Suul som er direktør for forretningsutvikling, forteller at firmaet ønsker å tilsette minst 40 ingeniører de nærmeste månedene. De fleste stillingene er knyttet til Trondheim og Orkanger, men det kan også bli snakk om å tilsette flere i Bergen.

– Vi er en bedrift som opp gjennom årene har rekruttert mange sivilingeniører fra NTH. Nå begynner aldersgjennomsnittet å bli så høyt at vi ser absolutt et poeng i å få inn flere unge nyutdannede. Vi er spesielt interessert i sivilingeniører og ingeniører med kompetanse på rør, prosess, stål og elektro/instrument, men også andre disipliner er aktuelt. Både erfarne og nyutdannede er hjertelig velkommen som søkere, sier Suul.

Viktig offshoreaktør


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Reinertsen A/S som omsatte for 1700 millioner i 2004 har vært en viktig offshoreaktør siden 1997. Sammen med AkerKværner har firmaet kontrakt med Statoil på vedlikehold og modifikasjon (V&M) av Åsgard, Heidrun, Norne og Kristin. Her er det snakk om opp til 700 000 timeverk pr. år frem til 2013.

Nylig fikk de også en kontrakt med Statoil vedrørende installasjon av et nytt kompressortog på Kollsnes. Bare denne kontrakten er verdt 120 millioner. Reinertsen har også store oppdrag for Hydro, blant annet en V &M-kontrakt på Heimdalsfeltet samt kontrakt på en 400 tonns kompressormodul som er spesialdesigent for å få ut gass fra satelitt-feltene til Heimdal.



-Modifikasjonsmarkedet i offshoreindustrien er stort, og så lenge det er snakk om kompetanse på teknologi, er vi med og konkurrerer om oppdragene. Et oppdrag som kan sysselsette 150 mann i prosjektering og produksjon i et år, kan være interessant for oss, men blir fort lite for AkerKværner. Vi har jobbet med modifikasjon og vedlikehold i nærmere ti år og ser at markedet bare blir større og større, påpeker Suul.



I Reinertsen ønsker de at ingeniøren i størst mulig grad skal følge produktet fra utvikling til produksjon. I praksis betyr dette at en ingeniør som tegner en del til en kompressormodul i Trondheim, blir med til Orkanger når modulen skal produseres, og offshore når modulen skal installeres.

- Tiden da ingeniøren bare satt bak skrivebordet er forbi. Vi tror det er mer interessant for ingeniøren å følge et produkt fra a til å, samtidig som det er med å ansvarliggjøre den enkelte, sier Suul.



Russland

Reinertsen sonderer også terrenget i øst. Firmaet har den siste tiden hatt flere møter med Gazprom om oppdrag på det enorme Shtokmanfeltet på russisk sektor i Barentshavet.

- Shtokmanfeltet er interessant fordi det er verdens største gassfelt, og fordi vi ser klare likhetstrekk med Ormen Lange der vi er med og prosjekterer rørledninger tilpasset ekstremt vanskelig bunnforhold, sterk strøm og kaldt vann. Men om og når det eventuelt blir en kontrakt med russerne, er vanskelig å si. Det tar helt klart tid å komme frem til en avtale med våre naboer i øst, sier en litt tilbakeholden direktør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.