IT

Trekker i lag i Barcelona

SAMMEN: Direktør for næringsutvikling i IKT Norge, Fredrik Syversen, og Desire Vikse i Innovasjon Norge har jobbet sammen for å arrangere den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona.
SAMMEN: Direktør for næringsutvikling i IKT Norge, Fredrik Syversen, og Desire Vikse i Innovasjon Norge har jobbet sammen for å arrangere den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona. Bilde: Odd Richard Valmot
17. feb. 2011 - 11:34

BARCELONA: – Det er imponerende å komme ned hit å se hva norske IKT-bedrifter får til. Vi kjenner jo historien om Opera, men her ser vi en stor underskog av små og mellomstore bedrifter. Noen er spunnet ut av NTNU og høyskoler, mens andre ut fra bedrifter. Det jeg hører er at de trenger arenaer som dette for å nå ut i et konkurranseutsatt eksportmarked. Derfor setter vi pris på at virkemiddelapparatet kan jobbe sammen med bransjen slik de har gjort her i en årrekke, sa statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Næringsdepartementet etter å ha vært på besøk på den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona.

Fellesstand

Den norske fellesstanden arrangeres av IKT Norge og Innovasjon Norge i samarbeid.

Standen samler 13 bedrifter i år, og i tillegg kommer et tilsvarende antall som stiller ut på andre områder på det enorme messeområdet midt i Barcelona.

– Det er bedre stemning i år enn i fjor. Finanskrisen er over, det er stor aktivitet på messen og det får de norske utstillerne glede av. Mange av dem velger å legge lanseringen av nye produkter til messen for å skape ekstra oppmerksomhet. Det er også veldig hyggelig at vi får besøk av en statssekretær i Næringsdepartementet, slik at vi får vist frem hvor viktig denne industrien er i Norge, sier direktør for næringsutvikling i IKT Norge, Fredrik Syversen, som har arrangert organisasjonens aktivitet på messen i flere år.

– Vi har flere ganger opplevd at norske bedrifter forteller at tilfeldige besøk på standene resulterer i store kontrakter. I fjor kom noen meksikanere tilfeldigvis forbi Mobiletech og det har siden resultert i millionkontrakt og innpass på markedet der borte. Dette er stedet om man vil skaffe seg ikke-planlagte forretningsmuligheter. Dessuten ser vi at dette også er et viktig møtested for nordmenn i bransjen. I tillegg til de som stiller ut er det et svært stort antall nordmenn som besøker messen, sier Desire Vikse, som er prosjektleder for den norske fellesstanden fra Innovasjon Norge.

PÅ PLASS: Statssekretær i Næringsdepartementet, Halvard Ingebrigtsen, besøkte den den norske fellesstanden på Mobile World Congress i Barcelona. Odd Richard Valmot

Speed dating

Innovasjon Norge driver også en slags speed dating her nede. De samarbeider med tilsvarende organisasjoner i 22 land under EUs Enterprise European Network.

I Barcelona gjennomfører åtte av de norske bedriftene et sekstitall halvtimeslange møter med bedrifter de håper kan tilføre dem noe.

Statssekretær Ingebrigtsen benyttet anledningen på messen til å berolige folk som var bekymret for de kuttene som har rammet Innovasjon Norge.

Dropper ikt-innovasjon

I tildelingsbrevet vil det stå helt spesifikt at Innovasjon Norge skal fortsette arbeidet med IKT-bransjen.

– Det er lenge til oljeinntektene tar slutt, men det er ikke lenge til vi må tenke på hva vi skal gjøre når det skjer. IKT-næringen står helt sentralt i vår norske fremtid, sa han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.