OLJE OG GASS

Trekker fase 2 av oljesandprosjektene

Stig Bergseth (t.v) og Geir Jøssang, direktør for StatoilHydro Oilsands.
Stig Bergseth (t.v) og Geir Jøssang, direktør for StatoilHydro Oilsands. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
4. des. 2008 - 17:02

Formålet med oppgraderingsanlegget var å prosessere bitumen fra oljesand til syntetisk råolje.

Fase 1 går som planlagt

Hovedårsakene til at StatoilHydro har besluttet å utsette prosjektet ligger i et overopphetet lokalt leverandørmarked, finanskrisen, usikre oljepriser samt manglende avklaringer i forhold til lovgivning.

– Beslutningen påvirker ikke framdriften til oppstrømsdelen av StatoilHydros oljesandaktiviteter. StatoilHydros langsiktige syn på utviklingen av canadisk oljesand forblir uendret. Byggingen av Leismer SAGD-prosjektet går etter planen med oppstart i slutten av 2010, bekrefter Geir Jøssang, direktør for StatoilHydro Canada.Følger andre

I mai 2008 besluttet StatoilHydro å utsette det planlagte oppgraderingsanlegget i to år til 2016. Siden da er ulike alternativer for prosjektet vurdert.

På lik linje med andre aktører i canadisk oljesandindustri, har StatoilHydro besluttet å stoppe oppgraderingsprosjektet.

StatoilHydro vil følge med på kostnads- og prisforholdene, og vurdere ulike nedstrømsalternativer for framtida.Gjør som de vil

Usikkerheten rundt oppgraderingsanlegget påvirker ikke oppstrømsdelen av selskapets oljesandsatsing. Produktet fra prosjektet vil bli markedsført som ubehandlet bitumen. Planleggingen av de neste fasene etter Leismer demonstrasjonsanlegg fortsetter.

Som eneeier av prosjektet har StatoilHydro full styring med den framtidige utviklingen av oljesandprosjektet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.