BYGG

Tregt Thon-salg på Lillestrøm

Truls Tunmo
19. jan. 2009 - 07:19

LILLESTRØM: Veidekke Entreprenør AS har totalentreprisen for Thon Hotellbygg AS. Prosjektet består av 130 leiligheter som er fundamentert på taket til et 4600 kvadratmeter næringsareal. Totalt er bygget på 23 000 kvadratmeter.

Men Thon sliter med å selge i de tøffe økonomiske tidene.

– Hittil har vi solgt omtrent 40 av leilighetene, sier prosjektleder i Olav Thon Gruppen, Trond Are Martinsen.God likviditet

Eiendomsgiganten reddes av solid økonomi i konsernet. Det er ikke fare for byggestopp av Kanalveien, som blir adressen til de nye leilighetene.

– Bakgrunnen for å sette i gang med prosjektet tross dårlige tider, er at vi har leid ut hele 1. etasje til forretningsareal. Tomten har i tillegg en svært attraktiv beliggenhet for et kombinert nærings/boligprosjekt, og tilbudet av nye boliger vil være veldig lavt når prosjektet står ferdig, sier Martinsen.Sterkere konkurranse

I første etasje av komplekset har Thon Gruppen leid ut arealer til dagligvarekjeden Rema 1000 Norge AS.

– Kontrakten er på plass, sier Martinsen.

Han sier at det har blitt en tøffere situasjon for leverandørene i byggebransjen den siste tiden. Nå kan prisen på entrepriser prutes kraftig.

– Spesielt de to, tre siste månedene merker vi at det er blitt en sterkere konkurranse mellom leverandørene i bransjen. Vi har oppnådd betydelig prisreduksjon på entreprisekostnader den siste tiden, i størrelsesorden 15 prosent. Så det er en tøff rift om oppdragene til entreprenørene, sier prosjektlederen.Forurensning i grunnen

Ifølge Martinsen, har det vært problemer med forurensning i grunnforholdene på den gamle tomten til Jernbaneverket. Men dette skal nå være ryddet opp.

– Fra gammelt av har det blitt lagt fyllmasse her av varierende kvalitet. Vi har måttet fjerne kreosot og olje fra grunnen. Det har også vært tungmetaller som bly og sink som nå er fraktet bort og deponert. Men disse utfordringene visste vi om på forhånd, så det har gått greit å rydde opp, sier han.

Veidekke Entreprenør har også måttet tilpasse kjellernivået i forhold til grunnvannsnivået i området.

– Grunnens beskaffenhet er slik at vi måtte heve kjellernivået med en meter i forhold til hva vi hadde planlagt, sier prosjektleder Rune Andersstuen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.