Norske veier er rammet av tre ganger så mange snøskred på tre år

I 2018 var det 318 snøskred på det norske veinettet, noe som er over 200 flere enn to år tidligere. Statens vegvesen trapper opp snøskredvarslingen i vinter.

Så langt i 2019 har det gått 25 snøskred på veinettet i Norge. Her gikk et snøskred over fylkesvei 63 i Geiranger i januar. Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte først at en eller to biler kunne være tatt av skredet, men undersøkelser viste at ingen ble tatt
Så langt i 2019 har det gått 25 snøskred på veinettet i Norge. Her gikk et snøskred over fylkesvei 63 i Geiranger i januar. Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte først at en eller to biler kunne være tatt av skredet, men undersøkelser viste at ingen ble tatt Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix
NTB
19. feb. 2019 - 14:52

I 2017 gikk det 135 snøskred på norske veier, noe som var litt flere enn i 2016 da det gikk 112 snøskred på veinettet i Norge, ifølge en rapport fra Statens vegvesen. På tre år har det vært nesten en tredobling i antall snøskred, skriver Nationen.

Så langt i år er det registrert 25 snøskred på veinettet. De fleste har vært i Midt-Norge, på Vestlandet og i Nord-Norge.

– Store snøfall og til dels bråe værendringer i flere deler av landet de siste dagene, kan føre til en del snøras over veinettet også i ukene som kommer, sier overingeniør Knut Inge Orset i Statens vegvesen til Nationen.

Vegvesenet har engasjert 90 snøskredobservatører, som er knyttet til NVE, Statens Vegvesenet eller Meteorologisk institutt, fordelt over hele landet for å følge ekstra godt med i vinter. Disse skal sjekke skredfaren i landet ukentlig fram til slutten av mai.

Tirsdag var det betydelig snøskredfare i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen. Også i Heiane i Rogaland er snøskredfaren på nivå 3, ifølge Varsom.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.