ARKIVNYHETER

Tre vil prosjektere E 6 i Gudbrandsdalen

Den røde linjen markerer ny E 6. Kartet viser hele strekningen Frya-Sjoa. Anbudene som ble åpnet 6. desember gjelder bare strekningen Frya-Vinstra, som ligger til høyre for den vertikale streken nederst på kartet.
Den røde linjen markerer ny E 6. Kartet viser hele strekningen Frya-Sjoa. Anbudene som ble åpnet 6. desember gjelder bare strekningen Frya-Vinstra, som ligger til høyre for den vertikale streken nederst på kartet. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
7. des. 2010 - 01:47

Anbudene ble åpnet 6. desember. Hvem anbyderne er og hvor mye de forlanger blir ikke offentliggjort ennå fordi de konkurrerer på mer enn pris. Ved vurderingen teller pris 30 prosent, mens beskrivelse og gjennomføring av oppdraget teller 35 prosent, og det samme gjør totalkompetanse.

Det laveste anbudet ligger nært overslaget. Vegvesenet regnet med at vinneren blir kåret tidlig på nyåret og at prosjekteringen kommer i gang i slutten av januar.

Strekningen som skal prosjekteres går mellom Frya i Sør-Fron kommune og Vinstra i Nord-Fron. Nærmest Frya skal E 6 gå i nåværende trasé over en strekning på ca. halvannen kilometer. På de øvrige 17 kilometrene får E 6 helt ny trasé. Vegen får to felt, midtrekkverk og strekninger med forbikjøringsfelt. Oppdraget omfatter også ca. 10 km lokalveger og 2,5 km gang/sykkelveger.

Frya-Vinstra er den første av fire prosjekteringsstrekning på ny E 6 mellom Ringebu og Otta. Den andre er 16 km lang og går mellom Vinstra og Sjoa. Den lyses ut i mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.