Tre uker etter raset

STORE KREFTER: Hushjørnet du her ser til høyre var plassert der vinduene til venstre starter før rasmassene fikk tak i boligblokka. (Bilde: Mona Strande)
SKJEVT: Fjellblokka som raste og utløste tragedien, skal nå ligge støtt. NGI legger senere denne uken frem en rapport hvor rasfare for tomtene rundt er vurdert. (Bilde: Mona Strande)
FORSKJØVET: Terrassene på bildet hang i utgangspunktet godt opp fra bakken, og sluttet noen meter før støttemuren de nå henger utenfor. (Bilde: Mona Strande)
TRANGT: 1. etasje er klemt ned under bakkenivå. Her er en brannmann på vei inn i bygget med treklosser. Det er den eneste form for sikring det er plass nok til å benytte i den etasjen. (Bilde: Mona Strande)
KREVENDE: Redningsmannskapene jobber fire dager i strekk på rasbygget før de tar tre dagers pause. Arbeidet er tungt både fysisk og psykisk, og selv om de er spesialtrent for slike oppgaver tærer det på alle. (Bilde: Mona Strande)
SIKRING: Stemplingstårn er brukt for å hindre taket i 3. etasje fra å synke ytterligere. Selv om bygget skal være stabilt slik det står nå, tar redningsmannskapene ingen sjanser.
OMFATTENDE: Det er brukt en stor mengde enkeltstøtter for å få stabilisert de mest skadde etasjene. Etasjen som på bildet ser ut til å være på bakkenivå, er egentlig byggets andre etasje. (Bilde: Mona Strande)
TRE UKER: Natt til onsdag var det tre uker siden boligblokka ble tatt av ras. Fortsatt lukter det brent rundt ruinene, og biter av knust glass kan finnes 20-30 meter unna. (Bilde: Mona Strande)
STENGT: De som bor i Fjelltunvegen 29, til venstre for rasblokka, er de eneste som ennå ikke har fått tilbud om å flytte hjem. Flere av de som har fått tillatelse har imidlertid valgt å vente. (Bilde: Mona Strande)
KAN GI TILGANG: Garasjen gikk under hele bygget i Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Nå er den helt kollapset. Redningsmannskapene vil i kveld prøve å ta seg inn til 1. etasje gjennom åpningen i veggen til høyre i bildet. (Bilde: Mona Strande)
LETER FORTSATT: Brigadesjef Ståle Lindhardt i Oslo brann- og redningsetat forteller at det er en tung jobb redningsmannskapene har. Senere denne uken blir det avgjort hvor lenge de skal fortsette søket etter den siste omkomne. (Bilde: Mona Strande)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå