NYHETER_BYGG

Tre troner på byggmesse

Leif Haaland
6. sep. 2004 - 13:32

Trondheim blir enda mer tre-by enn den allerede er under byggmessen Bygg 2004 i midten av september.

Det blir ekskursjon til et femetasjes trehus på Svartlamoen. Byen er også i ferd med å få et helt kvartal i tre og glass. Det skjer på tomta etter brannen i Nordre gate i desember 2002.

- Vi befinner oss midt i smørøyet, sier en entusiastisk leder av Tresenteret i Trondheim, Harald Landrø. Tresenteret er etablert for å øke verdiskapingen av skog og treprodukter - samt bruke tre som bærekraftig materiale.

Landrø mener at både arkitekter og rådgivende ingeniører nå har fått opp øynene for treets kvaliteter og muligheter. Det er satset på tre i Norge, og nå begynner resultatene å komme. Og satsingen fortsetter både ved Tresenteret og på NTNU.

Flere viktige materialer

- Men på Bygg 2004 får trebransjen følge av andre viktige materialer i byggebransjen, sier leder av messen, Arne Hellen. Han tenker på mur og betong, stål, glass, aluminium, plast og kompositter. Bransjeforeninger og bedrifter fopr disse materialene er invitert til å fortelle om sine produkter.

En stor konferanse tar for seg materialene i ulike kombinasjoner under tittelen:"Materialer i Samspill". Der skal det presenteres eksempler på byggeprosjekter der ulike materialer benyttes på en god måte slik at både kvalitet og estetikk blir ivaretatt. Målet er å samle flest mulig byggematerialer og presentere sammenhengen mellom disse. Det blir den røde tråden på messen.

Flere foredrag går på konkrete byggeprosjekter i Trondheim. Noen eksempler er det nye politihuset med ny glassfasade, og St. Olavs Hospital der materialene virkelig er i samspill. Også Vardeåsen kirke der det er benyttet murverk, betong, glass og tre, blir presentert.

Under messen arrangeres også TreUka med dagskonferansen "Tid for Tre".

Bygg 2004 går av stabelen for 13. gang i år. Den arrangeres på Nidarø 9. til 12. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.