APPS

Tre spill du bør sjekke ut i helgen

ANDROID-/iOS-SPILL: Med disse på mobilen trenger du ikke kjede deg et sekund denne helgen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. okt. 2012 - 13:45

Endelig helg! Og endelig litt tid til å plukke på mobilen. Hva med å sjekke ut noen morsomme spill?

Den siste uken har halve Mobili-redaksjonen brukt mer tid enn forsvarlig er på spesielt tre spill, så da tenkte vi at det kunne være en god idé å skrive litt om disse. (Spesielt siden halve redaksjonens bedre halvdel har blitt fortalt at "det er jobbrelatert" hele uken.)

Dette er tre spill som du kan spille et par minutter av gangen, eller i timesvis. De er på ingen måte splitter nye, men likefullt lett å bli hekta på.

World of Goo

Dette spillet er egentlig en klassiker utgitt i 2008, og vi har spilt det før. Men så dukket det opp på billigsalg i Google Play for en stund tilbake, og vi følte oss nødt til å kjøpe det igjen.

World of Goo er et fysikkspill hvor du skal løse forskjellige oppgaver ved å bygge. Men her er det ikke snakk om å bygge med murstein og treplank. Målet er å samle sammen baller av "goo" (eller på godt norsk: gugge) og få disse til å suges inn i et rør.

For å få til dette må du noen ganger bygge ballene oppover i høyden, noen ganger bortover, og noen ganger utstyre dem med ballonger. Noen av brettene er enkele, mens andre er irriterende vanskelige. Og har du først begynt på spillet er det vanskelig å legge det fra seg.

Spillet har en nydelig presentasjon.

- World of Goo er utviklet av 2D Boy

- Spillet koster 30 kroner på Android og 35 kroner på iOS.

- Det finnes en gratisutgave på Android.Bad Piggies

Hva? Har du ikke testet ut Bad Piggies enda? Da er det på tide å løpe til favoritt-App-butikken din og laste ned spillet fortere enn svint.

Kort sagt er Bad Piggies en spin-off fra Angry Birds, hvor du denne gangen styrer de grønne grisene. Dette er et fysikkspill hvor målet er å få grisen over mållinjen. For å få til dette bygger du forskjellige kjøretøy, fly og andre kreasjoner som sender grisen i riktig retning.

På hvert brett er det et utvalg hjelpemidler, som kasser, hjul, vifter, ballonger, vinger og annet. Poenget er at du skal sette sammen disse til et kjøretøy som får vår venn grisen i mål.

Du får flere poeng om du klarer å løse alle oppgavene på hvert brett. Dette kan for eksempel være å samle kasser, unngå å kræsje med grisebilen, eller å ikke bruke et spesifikt hjelpemiddel. Bad Piggies er en real tidstyv, men det tar ikke all verdens tid å spille igjennom alle brettene.

- Bad Piggies er utviklet av Rovio.

- Spillet koster 7 kroner på iOS og er gratisAndroid.

- Det finnes i HD-utgaver for Android og iPad.Flick Nations Rugby

Vi vet hva du tenker. Et spill  om en idrett du verken forstår eller bryr deg om. Ergo kjedelig. Vi tenkte det samme. Men saken er den at du verken trenger å forstå eller bry deg om rugby for å ha glede av denne lille perlen.

Flick Nations Rugby handler enkelt og greit om å få ballen i mål, eller å komme så nær mållinjen som mulig. For å gjøre dette "sparker" du ballen ved å flikke fingeren over skjermen. 

Her er det ingen rugbykamper eller andre avanserte moduser, men kun frispark det dreier seg om. Målet er å oppnå så mange poeng som mulig for å låse opp neste spillmodus.

Spillet har pen grafikk, og er veldig enkelt å sette seg inn i. 

- Flick Nations Rugby er utviklet av Full Fat.

- Spillet koster 7 kroner på iOS og 6 kroner på Android.

- Om fotball er mer din greie finnes det et ganske likt straffespark-spill til iOS og Android.

Flere spill og apper

100 Floors lar deg bryne hjernen (Android/iOS)

Brobyggerspillet som lar deg slippe løs ingeniøren i deg (Android/iOS)

Husker du Snake? (Android/iOS/WP7)

3 spill å bli hekta på (Android)

8 iPhone-spill vi elsker (iOS)

Her finner du alle våre omtaler av apper og spill til:

Android

iOS

Windows Phone

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.